Previous Page  40 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 6

40

R

E T R O

Bij binnenkomst in de winkel valt meteen een aantal zaken op. Er is

bijvoorbeeld geen toonbank, de bakkerij is zichtbaar vanuit de winkel,

er is een grote houten tafel die plaats biedt voor zeker tien personen

en de producten liggen verspreid door de winkel. De geur van de lek-

kere appel-kaneelbroodjes en vers brood komt je tegemoet. Jorrit komt

vanuit de bakkerij en groet ons hartelijk, zoals hij trouwens bij al zijn

klanten doet.

CROWDFUNDING

Jorrit begint meteen met vertellen: “We waren op zoek naar een vaste

locatie, nadat ik de afgelopen vier jaar als De Streekbakker op meer-

dere locaties gebakken heb. Ik kom zelf uit Nijmegen en ben per toeval

op deze bakkerij gestuit. Het gevoel was meteen goed. Hier zat voor-

heen een traditionele bakkerij en ik zag de mogelijkheden. We hebben

middels crowdfunding – want de bank wilde ons niet helpen – een

bedrag van € 60.000,- opgehaald en zodoende konden we een mooie

start maken. Na wat aanpassingen zijn we op 16 april open gegaan,”

zo klinkt het.

De Streekbakker

HEEFT EINDELIJK

EEN VASTE PLEK

WE KWAMEN IN EEN LOKALE KRANT EEN BERICHT TEGEN

WAARIN STOND ‘DE STREEKBAKKER: PASSIE VOOR PUUR EN

NATUURLIJK’. ONZE AANDACHT WAS METEEN GETROKKEN

EN WE BESLOTEN DE BAKKER IN KWESTIE – JORRIT VAN

ENGEN – TE BENADEREN VOOR EEN GESPREK. HIJ BLEEK NET

EEN EIGEN WINKEL GEOPEND TE HEBBEN IN NIJMEGEN,

VOOR ONS EEN THUISWEDSTRIJD DUS. MIDDEN IN DE

WOONWIJK WILLEMSKWARTIER TREFFEN WIJ JORRIT IN ZIJN

NIEUWE WINKEL, WAAR DE BAKKERIJ ACHTER GESITUEERD

IS. “BROOD IS MIJN PASSIE, AL 25 JAAR”, ZO VERTELT JORRIT

ONDER MEER.