Previous Page  19 / 44 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 19 / 44 Next Page
Page Background

NBT

magazine

19

SPEC I AL

OVENS

de wens van nu; op een moderne manier

traditioneel bakken.

Met het Intuitiv touchscreen paneel is de

nieuwe Orion oven eenvoudig te program-

meren met een USB-stick en daarnaast is

elke etage afzonderlijk instelbaar. Op deze

manier ben je in staat flexibel te werken,

kun je in de daluren bakken met één of

twee etages en bespaar je op deze wijze

energie. De Orion is met recht de nieuwe

ster in het EverBake Capway-assortiment.

De inschietoven is vervaardigd van RVS,

terwijl het controlepaneel voorzien is van

onbreekbaar getemperd glas. Naast het

elegante design van de Orion is hij ook

functioneel.

ROC-bakkamer

Voor bakkers die werken met zwaardere

broodsoorten bestaat de mogelijkheid om

één etage uit te voeren met een zoge-

heten ROC-level (Rayonnement Optimisé

pour la Cuisson). Simpelweg betekent dit:

de bovenste bakkamer (etage) is aan alle

zijden van steen voorzien. De inspiratie

van deze ROC-bakkamer is ontstaan uit de

vraag naar brood dat bereid is zoals vroeger

gedaan werd in een traditionele houtoven.

De werking binnen de ROC-etage is iden-

tiek aan de werking in een houtoven. Zo

wordt de korst van het brood in de ROC-

etage minder snel gevormd dan in andere

vloerovens. De warmtestraling is zacht en

de stoom wordt verdeeld binnen de etage

als een mist, waardoor de ontwikkeling

van het fermenteren wordt bevorderd. Het

resultaat is een explosie aan smaak en geur

en de korstvorming is goudbruin.

Lifteo

Naast alle hierboven benoemde vernieu-

wingen is er door Bongard onderzoek

gedaan naar de dagelijkse belasting van

het aantal kilo’s voor uw rug. Daaruit is de

Lifteo ontstaan. De belangrijkste voordelen

voor deze geïntegreerde lift zijn:

• Elektronische assistentie, waardoor

ergonomisch werken wordt gerealiseerd.

• Minder fysieke inspanning bij het laden

en lossen.

• Een snellere laad- en lostijd behalen.

• Aan te passen naar een ieders comforta-

bele werkhoogte.

• Ook later van handmatige bediening

naar elektrische bediening aan te passen.

• Arbeidsvriendelijk, doordat hij op elke

gewenste werkhoogte instelbaar is.

12.84 MG

Het was een druk jaar voor Bongard. De

ovenspecialist voegt namelijk ook nog een

multifunctionele productieoven toe aan het

assortiment die is ontworpen voor het bak-

ken van grotere charges in bakkerijen. Deze

robuust gebouwde oven is speciaal ont-

worpen om aan de veeleisende condities

van bakkerijen te voldoen. Bongard heeft

er alles aan gedaan om een exceptioneel

bakresultaat te garanderen voor een grote

range van producten, van schuimgebak

tot groot brood. De 12.84 rotatieoven is

geschikt voor één ovenwagen (800mm x

1000mm of twee ovenwagens van 600m x

800mm) en je kunt op bijvoorbeeld op basis

twee ovenwagens (600x800mm) charges

bakken van 1.500 stuks kleinbrood of 180

stuks busbroden.

Het comfortabel werken voor de bakker is

dus verbeterd. Het hoogteverschil tussen

oven en bakkerijvloer is verkleind, de oven

is uitgerust met het geavanceerde ‘trolley

start en stop systeem’ en de ‘soft flow’-

technologie, allemaal verbeteringen die

bijdragen aan comfort en multifunctionele

inzetbaarheid van de oven.

Meer informatie over deze of andere

Bongard ovens? Neem contact op met

EverBake Capway, tel. + 31(0)88 73 000 00

of kijk op

www.everbake-capway.nl.

Voor

storingen aan machines en ovens kunt u

24/7 bellen met Hebaco Bakovenbouw,

tel. + 31 (0) 548 611010

ADVERT ENT I E

www.easylockdrivesystems.nl

Advertentie