NBT
magazine
19
SPEC I AL
OVENS
de wens van nu; op een moderne manier
traditioneel bakken.
Met het Intuitiv touchscreen paneel is de
nieuwe Orion oven eenvoudig te program-
meren met een USB-stick en daarnaast is
elke etage afzonderlijk instelbaar. Op deze
manier ben je in staat flexibel te werken,
kun je in de daluren bakken met één of
twee etages en bespaar je op deze wijze
energie. De Orion is met recht de nieuwe
ster in het EverBake Capway-assortiment.
De inschietoven is vervaardigd van RVS,
terwijl het controlepaneel voorzien is van
onbreekbaar getemperd glas. Naast het
elegante design van de Orion is hij ook
functioneel.
ROC-bakkamer
Voor bakkers die werken met zwaardere
broodsoorten bestaat de mogelijkheid om
één etage uit te voeren met een zoge-
heten ROC-level (Rayonnement Optimisé
pour la Cuisson). Simpelweg betekent dit:
de bovenste bakkamer (etage) is aan alle
zijden van steen voorzien. De inspiratie
van deze ROC-bakkamer is ontstaan uit de
vraag naar brood dat bereid is zoals vroeger
gedaan werd in een traditionele houtoven.
De werking binnen de ROC-etage is iden-
tiek aan de werking in een houtoven. Zo
wordt de korst van het brood in de ROC-
etage minder snel gevormd dan in andere
vloerovens. De warmtestraling is zacht en
de stoom wordt verdeeld binnen de etage
als een mist, waardoor de ontwikkeling
van het fermenteren wordt bevorderd. Het
resultaat is een explosie aan smaak en geur
en de korstvorming is goudbruin.
Lifteo
Naast alle hierboven benoemde vernieu-
wingen is er door Bongard onderzoek
gedaan naar de dagelijkse belasting van
het aantal kilo’s voor uw rug. Daaruit is de
Lifteo ontstaan. De belangrijkste voordelen
voor deze geïntegreerde lift zijn:
• Elektronische assistentie, waardoor
ergonomisch werken wordt gerealiseerd.
• Minder fysieke inspanning bij het laden
en lossen.
• Een snellere laad- en lostijd behalen.
• Aan te passen naar een ieders comforta-
bele werkhoogte.
• Ook later van handmatige bediening
naar elektrische bediening aan te passen.
• Arbeidsvriendelijk, doordat hij op elke
gewenste werkhoogte instelbaar is.
12.84 MG
Het was een druk jaar voor Bongard. De
ovenspecialist voegt namelijk ook nog een
multifunctionele productieoven toe aan het
assortiment die is ontworpen voor het bak-
ken van grotere charges in bakkerijen. Deze
robuust gebouwde oven is speciaal ont-
worpen om aan de veeleisende condities
van bakkerijen te voldoen. Bongard heeft
er alles aan gedaan om een exceptioneel
bakresultaat te garanderen voor een grote
range van producten, van schuimgebak
tot groot brood. De 12.84 rotatieoven is
geschikt voor één ovenwagen (800mm x
1000mm of twee ovenwagens van 600m x
800mm) en je kunt op bijvoorbeeld op basis
twee ovenwagens (600x800mm) charges
bakken van 1.500 stuks kleinbrood of 180
stuks busbroden.
Het comfortabel werken voor de bakker is
dus verbeterd. Het hoogteverschil tussen
oven en bakkerijvloer is verkleind, de oven
is uitgerust met het geavanceerde ‘trolley
start en stop systeem’ en de ‘soft flow’-
technologie, allemaal verbeteringen die
bijdragen aan comfort en multifunctionele
inzetbaarheid van de oven.
Meer informatie over deze of andere
Bongard ovens? Neem contact op met
EverBake Capway, tel. + 31(0)88 73 000 00
of kijk op
www.everbake-capway.nl.Voor
storingen aan machines en ovens kunt u
24/7 bellen met Hebaco Bakovenbouw,
tel. + 31 (0) 548 611010
ADVERT ENT I E
www.easylockdrivesystems.nlAdvertentie