Previous Page  24 / 44 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 24 / 44 Next Page
Page Background

OVENS

SPEC I AL

24

Succesvolle introductie

compleet nieuwe

Beko-ovenlijn

Bekostone- en Bekorotatie-ovens maken naam

Bekostone

De Bekostone is een stenenvloeroven

met zes stenen vloeren die worden ver-

hit door een ononderbroken heetwater-

systeem. Uniek is dat de etages zwevend

zijn gemonteerd; het laden en lossen van

de Bekostone bestaat enkel uit het in- en

uitrijden van een ovenwagen, voorzien van

platen en/of koppels. Er is plaats voor twee

ovenwagens per charge, een totaalcapaci-

teit van 120 broden (2 x 60 broden). Het

sluiten van de ovendeur zorgt er voor dat

de bodemplaat zakt en de ovenwagens zo

ver dalen dat de koppels en platen direct

op de stenen vloer komen te liggen. Ook

is het met de Bekostone mogelijk direct

op de vloer te bakken, zonder gebruik te

maken van koppels en platen. Voor het

gemakkelijk en snel laden en lossen van

de broden is er een speciale inschietwa-

gen ontwikkeld. Deze kan in combinatie

met een speciale deegrijswagen gebruikt

worden.

Bekorotatie

Kwalitatief en visueel geheel in lijn met

de Bekostone is de Bekorotatie-oven.

Wanneer deze gecombineerd worden

ontstaat een prachtig geheel. Door een

constante luchtstroom en automatische

stroomvoorziening zorgt de rotatieoven

voor uitstekende gelijkmatige bakresul-

taten. Deze is leverbaar in verschillende

capaciteiten. De oven is energiezuinig

door een speciale, met vergroot oppervlak

uitgevoerde, brandkamer. Net zoals de

Bekostone is de Bekoratie voorzien van

een Low-Nox brander die bij de Bekoratie

desgewenst boven, achter of aan de zij-

kant geplaatst kan worden.

Beko-narijskast

De Beko-narijskast zorgt voor optimaal

gerezen deegstukken door een uitgekien-

de combinatie van temperatuur, vocht-

dosering en luchtverdeling- en circulatie.

RVS-drukwanden en het drukplafond zor-

gen ervoor dat de luchtcirculatie laag is en

niet direct op de deegstukken komt. De

ventilatie heeft een automatische naloop

van 30 tot 60 minuten waardoor de narijs-

kast altijd zelfstandig droogt na gebruik.

Hierdoor wordt vochtvervuiling voorko-

men.

Beko-wasemkap

De Beko-wasemkap zorgt ervoor dat damp/

wasem meteen wordt afgezogen zodra de

ovendeur open gaat. Een temperatuur-

sensor (optioneel) neemt een verhoging

in temperatuur waar en start binnen vier

seconden de afzuigmotor. Deze gaat naar

100% vermogen om de bakkerij zo snel

mogelijk te zuiveren van hete en vochtige

dampen. De frequentie-gestuurde afzuig-

regeling is uiteraard energiezuinig. Deze

slaat aan wanneer dat nodig is en daar-

mee wordt voorkomen dat tijdens het

bakproces niet alle lucht/zuurstof uit de

ruimte wordt gezogen. Na temperatuurda-

ling gaat de afzuigunit automatisch weer

terug naar minder vermogen en draait

deze uiteindelijk rustig op de eco-stand.

Meer informatie:

Beko Bakkerij Techniek,

tel. +31 (0)24 6486288,

www.beko-techniek.nl

Tijdens Bakkersvak 2014 introduceerde

Beko Bakkerij Techniek een complete

ovenlijn. Inmiddels mag geconcludeerd

worden dat deze introductie bijzonder

succesvol is geweest. De Bekostone-

en Bekorotatie-ovens zijn bijvoor-

beeld geplaatst bij Bakkerij Boekweit

(Maarssen), Echte Bakker Boonstra

(De Knipe), Patisserie Cornelissen

(Amsterdam) en Bakkerij Voordijk

(Ridderkerk): tevreden klanten die inmid-

dels een Bekostone, een Bekorotatie of

allebei in hun bakkerij hebben staan.

Uniek aan de stenenvloeroven ‘Bekostone’

is dat de etages zwevend zijn gemonteerd

NBT

magazine