Previous Page  14 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

: O

V E N S

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

14

Spronk is sinds 2008 de trotse verdeler van het

Duitse Wachtel in Nederland. “Waar we aanvan-

kelijk dachten dat de grootste markt vooral voor de

rotatie ovens aanwezig was, zien we juist de laat-

ste jaren de vraag naar elektrische etage-ovens met

stenen vloer heel hard toenemen. Deze vloerovens

verkochten wij al veel bij scholen en proefbak-

kerijen maar door de ontwikkelingen in de markt

steeg de verkoop onder de ambachtelijke bakkers

tot onze verbazing. Met name in de winkels zien

we steeds vaker producten gebakken worden in

een vloeroven en in die situaties is bijvoorbeeld

het type Piccolo van Wachtel een uitstekende

keus”, aldus Harm.

Internationale speler

Wachtel is al sinds 1923 een vooraanstaande leve-

rancier van ovens en door de jaren heen heeft het

bedrijf zich gespecialiseerd in elektrische etage-

ovens. “Wachtel is een internationale speler met

enkele honderden medewerkers en heeft zich al

lang bewezen. Er is een nieuwe generatie in de

vorm van Oliver Frey aan de leiding bij Wachtel

en dat heeft een professionaliseringsslag tot gevolg

gehad. In Hilden (bij Düsseldorf) en Pulsnitz

worden de ovens geproduceerd naar de hoge stan-

daard die Wachtel altijd nagestreefd heeft en waar

Duitse bedrijven om bekend staan.”

Breed assortiment

Niet alleen de Duitse gründlichkeit is wat Wachtel

onderscheidend maakt, zo horen wij van Harm.

“Wachtel is enorm sterk door het uitgebreide aan-

bod. Wij kunnen zodoende klantspecifieke oplos-

singen leveren. Na een kennismakingsgesprek

brengen wij de wensen en ideeën van de klant in

kaart en geven we waar nodig advies. Dan kunnen

we kijken naar wat er gebakken gaat worden en

welke capaciteit de oven zou moeten hebben. We

willen zo goed mogelijk meedenken.”

Werkwijze

Spronk Bakkerijmachines is, net als Wachtel, een

familiebedrijf met een lange historie in de bak-

kersbranche. Het bedrijf is al bijna vijftig jaar actief

en heeft enorm veel kennis in huis. “Zoals gezegd

streven we naar de hoogst haalbare kwaliteit, maar

de persoonlijke benadering en kennis van zaken

zijn ook aanwezig. Daarnaast willen we efficiënt

werken en er voor onze klanten zijn. Harms broer

Arno is als projectleider verantwoordelijk voor de

Deze uitgave van NBT Magazine staat onder meer

in het teken van ovens. Wat de laatste jaren opvalt,

is de toenemende vraag naar elektrische inschiet-

ovens met stenen vloer. Aanbieders zijn er genoeg,

maar als u op zoek bent naar een oven in deze

categorie neemt u waarschijnlijk ruim de tijd om

informatie in te winnen. Spronk Bakkerijmachines

heeft met Wachtel een premium merk in haar

assortiment. “Waar Spronk Bakkerijmachines en

Wachtel allebei voor staan, is het streven naar de

meest hoogwaardige kwaliteit, een persoonlijke

benadering en advies op maat. Dat kunnen wij

bieden door een jarenlange ervaring in de branche

en een zeer uitgebreid portfolio aan hoogwaardige

ovens”, zo citeren wij Harm Spronk.

“Het is voor ons een genot om de

Wachtel ovens

te mogen verkopen”