Previous Page  9 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5 9

gebieden in respectievelijk 87,7%, 86,6% en

81,7% van de gevallen de hoogste waardering.

Ook de twee oriëntatie-tools ‘HandwerksGuide’

en SnackGuide’ werden positief beoordeeld.

UIBC-CUP

De deelnemers van de UIBC-CUP lieten bak-

kunsten van het hoogste niveau zien. Voor

Nederland namen de talentvolle bakkers Tim

Boers en Kris Huysman (beiden werkzaam

bij Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk) namens

het BoulangerieTeam deel aan de IBA Cup in

München. Zowel voor Tim als Kris was hun eerste

wedstrijd was seniorenniveau. Vorig jaar wisten

zij beiden al een prijs te veroveren tijdens het EK

Boulangerie voor junioren in Brussel. Het deel-

nemersveld in München was sterk. Nederland

nam het op tegen Peru, Frankrijk, Amerika,

China, Denemarken, Spanje, Kroatië, Rusland,

Hongarije, Japan en gastland Duitsland. Het lukte

deze jonge talentvolle bakkers om tijdens de IBA

Cup in München de tweede plaats te behalen en

eerste te worden in de productcategorie getoerd

gerezen.

Industrie

Beurzen worden vaak gezien als graadmeter van

de economische trend in de betreffende sector.

Als dit ook opgaat voor de IBA, heeft de bak-

kerssector de komende tijd weinig te vrezen. De

grote meerderheid van de aanwezigen (82,6%)

schatten in dat de economische situatie van de

sector waarin zij opereren goed tot uitstekend is.

Hiermee is men in 2015 een stuk positiever dan

drie jaar geleden. Toen geloofde slechts 75,7%

dan hun sector er economisch goed voorstond.

Reacties

Er waren veel positieve reacties van mensen

die dit jaar de IBA bezochten. Dieter Dohr,

CEO en president van GHM (Gesellschaft für

Handwerksmessen) zei: “De zes expositiedagen

werden gekenmerkt door een positieve atmosfeer

bij zowel exposanten als bezoekers. Dit had een

inspirerend en besmettelijk effect.” De president

van de associatie van Duitse bakkers, Peter

Becker, voegde toe: “Voor ons betekenen beur-

zen meer dan een ontmoetingsplek voor (inter)

nationale bakkers en confectioneurs. Dit jaar

hield de IBA meer in dan slechts een productaan-

bod. Workshops, lezingen en live presentaties

over de productie van brood, banket, koffie en

snacks werden goed ontvangen. Velen gebruikten

deze unieke kans voor gratis training om zichzelf

en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst.”

Gerhard Schenk, president van de DKB (Duitse

Confectioneursbond) en vicepresident van de

UIBC (Internationale bakkers- en confectioneur-

sunie), zei ten slotte: “De IBA is niet alleen voor

mensen met vele jaren vak-ervaring. De beurs is

ook ideaal geschikt voor trainee confectioneurs.

Nergens anders wordt er een vergelijkbaar over-

zicht van de gehele industrie geboden. Iedereen

ging met honderden ideeën voor het bedrijf en

het dagelijks leven weer nar huis. Al met al was

er bij de IBA dit jaar een grotere variatie aan pro-

ducten voor (banket)bakkers.”

Uiteraard zal er over drie jaar (2018) weer

een IBA plaatsvinden. Deze zal dan weer in de

beurshal van München worden gehouden, van

15 tot 20 september. Kijk voor meer informatie

op

www.iba.de

.

Peter Becker (President of the

German Baker Confederation),

Tim Boers, Kris Huysman en

Wolfgang Schäfer (vice pre-

sident of the German Bakers

Confederation)