Previous Page  20 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 20 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

: O

V E N S

In de winkel van Bakkerij Holland is het op vrij-

dagochtend druk als wij op bezoek komen. Klanten

komen en gaan en John Holland is druk aan het

bakken in de net nieuwe Pavailler stenen vloeroven.

“We wilden eigenlijk eerder al verbouwen volgens

dit concept”, zegt John Holland. “Maar door onder

meer de recessie zijn we wat terughoudend geweest.

Nu was het moment toch daar om de winkel vol-

ledig te verbouwen. We hebben ook contact gehad

met andere leveranciers die dit ‘belevingsconcept’

leveren, maar met Fons hebben we al vaker zaken

gedaan en we wiste dat hij met een juiste oplossing

zou komen voor ons.”

Juiste uitstraling

En dus mocht Fons op zoek naar een robuuste win-

keloven met stenen vloer. “Via mijn netwerk ben ik

op zoek gegaan naar een passende oplossing voor

Bakkerij Holland”, aldus Fons. “Ik kwam al gauw uit

bij Pavailler. Ik ken het moederbedrijf – dat zich ook

gespecialiseerd heeft in bakkerijmachines en koelin-

gen – en dus ben ik op bezoek geweest in Frankrijk.

Het hele verhaal van deze oven klopt. Het is een

robuuste stenen vloeroven met de juiste uitstraling

en een hele goed bakkwaliteit. Daarnaast hebben

we met een kleine ruimte te maken en door gebruik

te maken van het vaste inschietapparaat kan er mak-

kelijker gewerkt worden.”

Fier!

John en Niels Holland waren snel overtuigd van de

kwaliteiten van de oven. “We hebben veel vertrou-

wen in Fons en dat heeft hij weer niet beschaamd.

De Pavailler-oven werkt perfect, beter dan verwacht

eigenlijk. We hebben met het vernieuwen van onze

winkel ook een nieuwe productlijn geintroduceerd

onder de naam Fier! Desembrood. Het unieke rijs-

proces en de toevoeging van desem zorgen voor

een intenser aroma, volle smaak, rustieke kruim en

een lekkere krokante korst. Deze pure, eerlijke en

authentieke broden worden nu vers gebakken in de

winkel op vrijdag, zaterdag en zondag, natuurlijk

in de vloeroven. Ik moet zeggen dat het heel goed

bevalt allemaal.”

Bakresultaten

Dit is de eerste Pavailler-oven die HTI in Nederland

levert, zo horen wij van Fons. “Het is echt een hele

professionele oven met een externe stoomvoorzie-

ning. Door de stenen vloer is er sprake van boven- en

ondertemperatuur wat de bakresultaten alleen maar

ten goede komt. Zeker voor de desembroden is het

bakken op de stenen vloer cruciaal”, vertelt Fons.

“Het bakt wel heel anders, maar het resultaat is

geweldig”, zo vult John aan. “Het ging ook meteen

goed. De korst is lekker door het bakken op de stenen

vloer en de structuur is prachtig. We merken dat het

aanslaat bij onze klanten. Mensen die normaal alleen

maar busbroden eten, proberen het toch uit en willen

niks anders meer. We verkopen gewoon heel goed en

daarom zijn wij ook zo tevreden”, besluit John.

Meer informatie:

Heuvel Technische Installaties

Tel. + 31 (0) 24 6415848

www.htiwijchen.nl

HTI

installeert eerste Pavailler stenen vloeroven

bij Bakkerij Holland

Het bakken van producten in de winkel wordt steeds

populairder onder bakkers. De beleving die het

creëert in de winkel is ongekend en er wordt vanuit

klanten nagenoeg altijd positief op gereageerd. Dat

zag de redactie van vaktijdschrift NBT Magazine

met eigen ogen bij Bakkerij Holland in Nijmegen.

Daar heeft John Holland samen met zijn zoon Niels

onlangs de winkel compleet verbouwd volgens het

‘belevingsconcept’. “We wilden graag afbakken in

de winkel op een stenen vloeroven en dan vooral

desembroden, maar niet in een simpel winkeloven-

tje. We hebben onze wens bij Fons van den Heuvel

van HTI neergelegd, want hij heeft ons eigenlijk met

alles in onze bakkerij altijd al goed geholpen. Ook nu

zijn we weer enorm tevreden met hetgeen hij heeft

geleverd”, zo is John Holland stellig.

John Holland haalt het prachtig gebakken brood uit

de Pavailler vloeroven

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

20