S
P E C I A L
: O
V E N S
In de winkel van Bakkerij Holland is het op vrij-
dagochtend druk als wij op bezoek komen. Klanten
komen en gaan en John Holland is druk aan het
bakken in de net nieuwe Pavailler stenen vloeroven.
“We wilden eigenlijk eerder al verbouwen volgens
dit concept”, zegt John Holland. “Maar door onder
meer de recessie zijn we wat terughoudend geweest.
Nu was het moment toch daar om de winkel vol-
ledig te verbouwen. We hebben ook contact gehad
met andere leveranciers die dit ‘belevingsconcept’
leveren, maar met Fons hebben we al vaker zaken
gedaan en we wiste dat hij met een juiste oplossing
zou komen voor ons.”
Juiste uitstraling
En dus mocht Fons op zoek naar een robuuste win-
keloven met stenen vloer. “Via mijn netwerk ben ik
op zoek gegaan naar een passende oplossing voor
Bakkerij Holland”, aldus Fons. “Ik kwam al gauw uit
bij Pavailler. Ik ken het moederbedrijf – dat zich ook
gespecialiseerd heeft in bakkerijmachines en koelin-
gen – en dus ben ik op bezoek geweest in Frankrijk.
Het hele verhaal van deze oven klopt. Het is een
robuuste stenen vloeroven met de juiste uitstraling
en een hele goed bakkwaliteit. Daarnaast hebben
we met een kleine ruimte te maken en door gebruik
te maken van het vaste inschietapparaat kan er mak-
kelijker gewerkt worden.”
Fier!
John en Niels Holland waren snel overtuigd van de
kwaliteiten van de oven. “We hebben veel vertrou-
wen in Fons en dat heeft hij weer niet beschaamd.
De Pavailler-oven werkt perfect, beter dan verwacht
eigenlijk. We hebben met het vernieuwen van onze
winkel ook een nieuwe productlijn geintroduceerd
onder de naam Fier! Desembrood. Het unieke rijs-
proces en de toevoeging van desem zorgen voor
een intenser aroma, volle smaak, rustieke kruim en
een lekkere krokante korst. Deze pure, eerlijke en
authentieke broden worden nu vers gebakken in de
winkel op vrijdag, zaterdag en zondag, natuurlijk
in de vloeroven. Ik moet zeggen dat het heel goed
bevalt allemaal.”
Bakresultaten
Dit is de eerste Pavailler-oven die HTI in Nederland
levert, zo horen wij van Fons. “Het is echt een hele
professionele oven met een externe stoomvoorzie-
ning. Door de stenen vloer is er sprake van boven- en
ondertemperatuur wat de bakresultaten alleen maar
ten goede komt. Zeker voor de desembroden is het
bakken op de stenen vloer cruciaal”, vertelt Fons.
“Het bakt wel heel anders, maar het resultaat is
geweldig”, zo vult John aan. “Het ging ook meteen
goed. De korst is lekker door het bakken op de stenen
vloer en de structuur is prachtig. We merken dat het
aanslaat bij onze klanten. Mensen die normaal alleen
maar busbroden eten, proberen het toch uit en willen
niks anders meer. We verkopen gewoon heel goed en
daarom zijn wij ook zo tevreden”, besluit John.
Meer informatie:
Heuvel Technische Installaties
Tel. + 31 (0) 24 6415848
www.htiwijchen.nlHTI
installeert eerste Pavailler stenen vloeroven
bij Bakkerij Holland
Het bakken van producten in de winkel wordt steeds
populairder onder bakkers. De beleving die het
creëert in de winkel is ongekend en er wordt vanuit
klanten nagenoeg altijd positief op gereageerd. Dat
zag de redactie van vaktijdschrift NBT Magazine
met eigen ogen bij Bakkerij Holland in Nijmegen.
Daar heeft John Holland samen met zijn zoon Niels
onlangs de winkel compleet verbouwd volgens het
‘belevingsconcept’. “We wilden graag afbakken in
de winkel op een stenen vloeroven en dan vooral
desembroden, maar niet in een simpel winkeloven-
tje. We hebben onze wens bij Fons van den Heuvel
van HTI neergelegd, want hij heeft ons eigenlijk met
alles in onze bakkerij altijd al goed geholpen. Ook nu
zijn we weer enorm tevreden met hetgeen hij heeft
geleverd”, zo is John Holland stellig.
John Holland haalt het prachtig gebakken brood uit
de Pavailler vloeroven
NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5
20