NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5
18
S
P E C I A L
: O
V E N S
Bongard innoveert continu op het gebied van
desemconcepten, duurzaamheid, details en
design. Met nieuwe technologieën en veranderen-
de behoeftes van consumenten en de samenleving
is dit een proces dat niet stilstaat. Het Bongard
ovenassortiment van EverBake Capway bestaat uit
rotatie-, vloer- en convectie ovens op basis van gas,
elektra of olie.
Bongard Cervap RS vloeroven
• Nu tot 30% energiezuiniger
• Milieuvriendelijk
• Uitmuntende stoomcapaciteit
• Mooie bakaard
• Gebruiksvriendelijk bedieningspaneel
‘Sensitiv’
• Uitgestelde opstart
• Tien jaar garantie op ringpijpen
De Cervap RS van Bongard is een gasoven die
gebruik maakt van energie terugwinning uit de
brander. Zo wordt er onder meer energie gewon-
nen tijdens de afvoer van de verbrandingsgassen.
De energie die vrijkomt, door het verhitten van
de buizen tijdens dit proces, wordt weer gebruikt
voor het opwarmen van de oven. De CO2 uitstoot
is verlaagd waardoor de Cervap een milieubewuste
keuze is en daarnaast is het energieverbruik bedui-
dend lager.
Bongard 8.64 MG rotatieoven
• RVS bakkamer
• Dubbele Stoom capaciteit
• Nu 19% energiezuinig
• Gebruiksvriendelijke touchscreen
besturing ‘INTUITIV’
• Soft flow technologie voor geleidelijke,
effectieve luchtcirculatie
• Verruimde capaciteit & productiviteit
De rotatieoven van Bongard is makkelijk in
gebruik, alles kan op wagens afgebakken worden.
De voordelen van een rotatieoven zijn onder meer
dat de oven flexibel is, snel opwarmt en afkoelt en
er is weinig vloeroppervlak nodig. De rotatieoven
van Bongard heeft de laagste omloopsnelheid in de
baktunnel waardoor er een rustigere bakaard ont-
staat (slechts negen meter per seconde!). Hierdoor
is het bakproces minder agressief (Gently Baking)
en is er een geleidelijke effectieve luchtcirculatie.
Dit zorgt voor een mooie gelijkmatige kleuring
van de producten en zorgt ervoor dat producten
niet uitdrogen.
Soleo
Voor de bereiding van ambachtelijke broden
heeft EverBake Capway een compleet aanbod
aan machines en ovens. De ideale oven om een
desemconcept op te starten of te integreren in uw
bestaande bakkerij is de Bongard Soleo stenen
vloeroven. Deze elektrische modulaire vloeroven
wordt ontdekt door steeds meer bakkers, mede
door zijn multifunctionele inzetbaarheid en modu-
laire samenstelling. Hij is leverbaar in drie breed-
tes; de M2, de M4 en de M6. Daarnaast is deze
oven prima geschikt als vloeroven voor uw bakke-
rij of als bak/winkeloven in de winkel. De kwaliteit
van het bakresultaat van de Soleo is vergelijkbaar
met zijn grote broers de Omega2 of Orion. Het
grootste voordeel van de Soleo is het modulair
samenstellen. Bepaal zelf of u een verrijdbare of
vaste oven wenst, met rijskast onderstel of platen
opslag, één, twee, drie of vier etages. Zelfs de eta-
gehoogte is leverbaar in twee varianten, 180mm
en 240mm hoog.
Meer informatie:
EverBake Capway
Tel. + 31 (0)88 73 000 00
www.everbake-capway.nlSinds 2011 is EverBake Capway importeur/leve-
rancier van Bongard ovens en bakkerijmachines.
Bongard is gevestigd in Frankrijk, waar nog veel
met traditionele en natuurlijke deegbereidingspro-
cessen zoals autolyse, poolish en desem wordt
gewerkt. Lekker brood maken is hier de grootste
vanzelfsprekendheid. Bongard weet dus als geen
ander aan welke eisen machines en ovens moeten
voldoen. Voor de productie van desem en busbrood
heeft Bongard de Cervap RS vloeroven en de 8.64
MG rotatieoven in het assortiment. Daarnaast heeft
Bongard voor desembakkerijen de Soleo stenen
vloeroven welke onder meer als winkeloven gebruikt
kan worden. Hieronder meer over deze ovens.
Bongard
oven mix voor desem en busbrood