Previous Page  24 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

: O

V E N S

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

24

De kwalitatief hoogwaardige private label range

van Beko Bakkerij Techniek bestaat uit een rota-

tieoven met diverse capaciteiten tot 288 broden

en de unieke oven Bekostone, een innovatieve

heet water stenen vloeroven, met een capaciteit

tot 120 broden. Arthur: “Het is een ongekend

succes geworden; de Bekostone blijkt uitstekend

te voorzien in de behoefte om bakaard van een

inschietoven en het gemak van een rotatieoven te

combineren. De range wordt gecompleteerd met

narijskasten in verschillende maatvoeringen en

energiezuinige tailormade wasemkappen.”

Bekostone

De Bekostone is een stenen vloeroven met zes ste-

nen vloeren die door een ononderbroken heetwa-

tersysteem verhit worden. “Uniek is dat de etages

zwevend zijn gemonteerd; het laden en lossen van

de Bekostone bestaat enkel uit het in- en uitrijden

van een ovenkar, voorzien van platen en/of kop-

pels. Er is plaats voor twee ovenkarren per charge,

een totaalcapaciteit van 120 broden. Bij het sluiten

van de ovendeur zakt de bodemplaat automatisch

en de ovenwagens dalen zo ver dat de koppels en

platen direct op de stenen vloer komen te liggen.

De directe hitteoverdracht van de stenen vloer op

de broden zorgt voor het beste bakresultaat. Voor

het direct op de stenen vloer bakken met koppels

en platen is dus geen speciale ovenkar nodig. Ook

direct op de vloer bakken is mogelijk, zonder

gebruik te maken van koppels en platen. Voor het

gemakkelijk en snel laden en lossen van de broden

is er een speciale inschietwagen leverbaar. Het

heetwatersysteem van de Bekostone bestaat uit een

ononderbroken ringleiding die ervoor zorgt dat

het hete water constant in beweging is. Dit zorgt

voor een statische hitte, overal gelijkmatig, zonder

gebruik te maken van een circulatieventilator”,

aldus Arthur.

Energiezuinig

“De branderkamer wordt op een traditionele wijze

met vuurvaste stenen gemetseld”, vervolgt Arthur.

“De op deze wijze vervaardigde branderkamer

heeft een enorme warmteopslag en daarom laat de

Bekostone slechts een minimale temperatuurdaling

zien bij het wisselen van charges. De Low-Nox

brander heeft een hoog rendement en is zuinig in

verbruik. Deze kan gelijktijdig met de Beko-oven

onderhouden worden; hier hoeft niet apart een

gespecialiseerd bedrijf voor ingeschakeld te wor-

den. Elke etage is afzonderlijk voorzien van stoom.

De producten in dezelfde charge op diverse etages

krijgen dan altijd de juiste verdeling en de juiste

hoeveelheid stoom. De prijs van de Bekostone

is zeer concurrerend en is een ideale vervanging

voor ovens met een vergelijkbare bakaard, zoals

inschietovens, heetwaterovens en thermische olie-

ovens. De Bekostone beslaat maar een klein vloer-

oppervlak, is gemakkelijk op locatie op te bouwen

en is zeer onderhoudsvriendelijk uitgevoerd. Geen

pompen, kleppen, ventielen, ventilatoren, elek-

trische circuits in de bakruimte, expansievaten of

olie verversen.”

Bekorotatie

Ook de Bekorotatie heeft inmiddels bewezen voor

uitstekende gelijkmatige bakresultaten te zorgen

op een zeer energiezuinige manier, zo horen wij

van Arthur. “Een speciale, met vergroot oppervlak

uitgevoerde, branderkamer zorgt voor maximale

warmteafgifte. De warmte wordt tijdens het wis-

selen van charges maximaal vastgehouden door

een extra groot uitgelegde stoomunit, die tevens

zorgt voor een optimale stoomvoorziening. Ook de

Bekorotatie is voorzien van een Low-Nox brander

die desgewenst boven, achter of aan de zijkant

geplaatst kan worden. Al naar gelang wensen en

beschikbare ruimte. De Bekorotatie is leverbaar

met een capaciteit van 80, 96, 120, 144, 192 en

288 broden.”

Bekonarijskast

De geheel in lijn geleverde Bekonarijskast zorgt

voor een optimaal gerezen deegproduct door

een perfecte temperatuurregeling in combinatie

met juiste vochtdosering en -verdeling. Een RVS

drukwand en -plafond zorgen voor een lage

luchtcirculatie die, heel belangrijk, niet direct in

contact komt met de deegproducten. Het rijspro-

ces verloopt boven en onder in de kast daardoor

zeer gelijkmatig en uitdroging (huidvorming) van

de deegstukken wordt voorkomen. De ventilatie

heeft een automatische naloop van 30 tot 60

minuten, waardoor de narijskast altijd droogt na

Twee jaar geleden is het alweer dat Beko

Bakkerij Techniek haar geheel nieuwe ovenlijn

introduceerde. Het samenwerkingsverband dat

is aangegaan met Lute Brouwer Oventechniek

uit Nijverdal blijkt een schot in de roos. “De

combinatie van productinnovatie, -ontwikkeling

en verregaande ovenkennis van Lute Brouwer

Oventechniek en de servicegerichtheid en com-

merciële kracht van Beko Bakkerij Techniek heeft

geresulteerd in een succesvolle samenwerking.

Inmiddels zijn er tientallen Bekorotatie- en

Bekostone-ovens in Nederland verkocht”, zo

vertelt Arthur Vos van Beko Bakkerij Techniek

onder meer.

Private label ovens

Beko Bakkerij Techniek

zijn ‘ongekend succes’

Ovenwagen zakt bij sluiten van ovendeur zodat kop-

pels direct in contact komen met bakvloer

Wiesheu Dibas in nostalgie-uitvoering