S
P E C I A L
:
O
L I E B O L L E N B E N O D I G D H E D E N
Bij het bakken van oliebollen wordt de olie lang-
durig verhit. In dat geval raadt Levo het gebruik
van arachideolie olie of de speciaal ontwikkel-
de Grenada Gold frituurolie aan. Arachideolie
heeft een relatief hoog percentage enkelvoudig
onverzadigde vetzuren waardoor deze olie uiter-
mate geschikt is voor het bakken van oliebollen.
Arachideolie olie geeft een bepalende geur en
smaak wat in combinatie met oliebollen erg lekker
is, is de overtuiging bij Levo.
Grenada Gold frituurolie is technisch gezien een
nog betere oliesoort om oliebollen in te bakken,
zo stellen ze bij Levo, want Grenada Gold frituur-
olie heeft een nog hoger enkelvoudig onverzadigd
vetzuur percentage en is daardoor stabieler om in
te bakken. Bovendien is Grenada Gold frituurolie
qua geur en smaak neutraler dan arachideolie.
Meer informatie:
Levo
Tel. +31 (0) 517 397178
www.levo.nlKwalitatief frituren wordt door de bakkerij-
branche steeds meer erkend als vakmanschap:
kennis over het bakproces en de grondstoffen
is essentieel voor een constant bakresultaat. Er
moet zorgvuldig omgegaan worden met deeg en
olie om de beste oliebollen te kunnen bakken.
Factoren in de omgeving, zoals tocht en licht,
hebben veel meer invloed op de vetopname
en kwaliteit van een oliebol dan er vaak wordt
gedacht. “Door deze factoren te minimalise-
ren, krijg je grip op het bakproces en wordt de
kwaliteit van de oliebollen constant. Hoe je die
factoren kunt minimaliseren, dát is het geheim
van de Chef en dát is wat we dit jaar delen met
onze bakkers.”
Risso Chef Frituurwijzer
De Risso Chef Frituurwijzer geeft functionele
handvatten om kwalitatief beter te frituren en
is voor bakkers een overzichtelijke opfriscur-
sus frituren. De meest belangrijke frituurgehei-
men zijn samengevat in deze grote frituurwij-
zer. Samengesteld door de frituurexperts van
Vandemoortele, geeft de wijzer praktische aan-
wijzingen én diepgaande achtergrondinforma-
tie. Naast de Risso Chef Frituurwijzer, wordt
Risso Chef dit jaar ondersteund met handige
premiums en promotiemateriaal.
Meer informatie:
Vandemoortele Nederland B.V.
Tel. +31 (0)36 5229763
www.vandemoortele.comDe perfecte oliebol is een totaalconcept waarbij
alles van A tot Z moet kloppen. Uiteraard is
kwaliteit hierbij het belangrijkst. Verschillende
aspecten zijn van belang om de perfecte oliebol
te kunnen bakken. Voorbeelden hiervan zijn: de
juiste apparatuur, de juiste baktemperatuur, de
juiste baktijd en uiteraard de beste olie. Levo kan
u bij dat laatste helpen.
Risso Chef, de professionele partner voor het
frituren van oliebollen, deelt de best bewaar-
de geheimen voor het perfecte bakresultaat.
Tijdens de oliebollencampagne, die 28 septem-
ber van start is gegaan, deelt marktleider Risso
Chef vertrouwelijke informatie met bakkers.
Deze informatie is exclusief beschikbaar voor
oliebollenbakkers en betreft het verlengen van
de levensduur van olie en het verbeteren van
bakresultaten.
De beste olie van
Levo
Risso Chef
deelt geheimen met bakkers
NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5
28