Previous Page  28 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 28 / 44 Next Page
Page Background

S

P E C I A L

:

O

L I E B O L L E N B E N O D I G D H E D E N

Bij het bakken van oliebollen wordt de olie lang-

durig verhit. In dat geval raadt Levo het gebruik

van arachideolie olie of de speciaal ontwikkel-

de Grenada Gold frituurolie aan. Arachideolie

heeft een relatief hoog percentage enkelvoudig

onverzadigde vetzuren waardoor deze olie uiter-

mate geschikt is voor het bakken van oliebollen.

Arachideolie olie geeft een bepalende geur en

smaak wat in combinatie met oliebollen erg lekker

is, is de overtuiging bij Levo.

Grenada Gold frituurolie is technisch gezien een

nog betere oliesoort om oliebollen in te bakken,

zo stellen ze bij Levo, want Grenada Gold frituur-

olie heeft een nog hoger enkelvoudig onverzadigd

vetzuur percentage en is daardoor stabieler om in

te bakken. Bovendien is Grenada Gold frituurolie

qua geur en smaak neutraler dan arachideolie.

Meer informatie:

Levo

Tel. +31 (0) 517 397178

www.levo.nl

Kwalitatief frituren wordt door de bakkerij-

branche steeds meer erkend als vakmanschap:

kennis over het bakproces en de grondstoffen

is essentieel voor een constant bakresultaat. Er

moet zorgvuldig omgegaan worden met deeg en

olie om de beste oliebollen te kunnen bakken.

Factoren in de omgeving, zoals tocht en licht,

hebben veel meer invloed op de vetopname

en kwaliteit van een oliebol dan er vaak wordt

gedacht. “Door deze factoren te minimalise-

ren, krijg je grip op het bakproces en wordt de

kwaliteit van de oliebollen constant. Hoe je die

factoren kunt minimaliseren, dát is het geheim

van de Chef en dát is wat we dit jaar delen met

onze bakkers.”

Risso Chef Frituurwijzer

De Risso Chef Frituurwijzer geeft functionele

handvatten om kwalitatief beter te frituren en

is voor bakkers een overzichtelijke opfriscur-

sus frituren. De meest belangrijke frituurgehei-

men zijn samengevat in deze grote frituurwij-

zer. Samengesteld door de frituurexperts van

Vandemoortele, geeft de wijzer praktische aan-

wijzingen én diepgaande achtergrondinforma-

tie. Naast de Risso Chef Frituurwijzer, wordt

Risso Chef dit jaar ondersteund met handige

premiums en promotiemateriaal.

Meer informatie:

Vandemoortele Nederland B.V.

Tel. +31 (0)36 5229763

www.vandemoortele.com

De perfecte oliebol is een totaalconcept waarbij

alles van A tot Z moet kloppen. Uiteraard is

kwaliteit hierbij het belangrijkst. Verschillende

aspecten zijn van belang om de perfecte oliebol

te kunnen bakken. Voorbeelden hiervan zijn: de

juiste apparatuur, de juiste baktemperatuur, de

juiste baktijd en uiteraard de beste olie. Levo kan

u bij dat laatste helpen.

Risso Chef, de professionele partner voor het

frituren van oliebollen, deelt de best bewaar-

de geheimen voor het perfecte bakresultaat.

Tijdens de oliebollencampagne, die 28 septem-

ber van start is gegaan, deelt marktleider Risso

Chef vertrouwelijke informatie met bakkers.

Deze informatie is exclusief beschikbaar voor

oliebollenbakkers en betreft het verlengen van

de levensduur van olie en het verbeteren van

bakresultaten.

De beste olie van

Levo

Risso Chef

deelt geheimen met bakkers

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

28