Previous Page  25 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5 25

gebruik. Vervuiling door vocht wordt voorkomen.

Bekonarijskasten zijn in elke gewenste afmeting

verkrijgbaar, met draaideuren of schuifdeuren, wit

of RVS.

Bekowasemkap

“Zodra de ovendeur open gaat neemt een tempe-

ratuursensor een temperatuurstijging waar en start

binnen vier seconden de afzuigunit”, vertelt Arthur

over de Bekowasemkap. “Deze gaat onmiddellijk

naar 100% vermogen om de warme en vochtige

dampen zo snel mogelijk uit de bakkerij af te zui-

gen. De temperatuurstijging en de verhoging van

het vochtgehalte in de bakkerij wordt minimaal

gehouden en dit resulteert in een beter klimaat

voor deegverwerking en minder tot geen vervuiling

op plafonds, muren en verlichting. De frequentie

gestuurde afzuiging is zeer energiezuinig omdat

deze enkel geactiveerd wordt wanneer dit noodza-

kelijk is. Bovendien wordt voorkomen dat tijdens

het bakproces niet alle zuurstof uit de ruimte wordt

weggezogen. Na de temperatuurdaling gaat de

afzuigunit weer terug naar minder vermogen en

draait uiteindelijk rustig op de eco-stand. Bij hand-

matig bediende afzuigkappen wordt deze dikwijls

tijdens het bakproces op 100% worden gezet en

pas na het bakken uitgezet. Onzuinig dus en onno-

dig. Het vet dat met de damp mee komt wordt via

filters teruggevoerd in een vet opvangbak. Zowel

de filters als vet opvangbak zijn

gemakkelijk uitneembaar en

passen in een standaard bak-

kerijvaatwasser. De afzuigunit

heeft geen draaiende ventila-

tor in de kap, maar een echte

afzuiging vanaf 6500 m3. Deze

kan als binnen-unit geplaatst

worden door middel van een

buisventilator of als buiten-unit.

Buiten-units zijn ook leverbaar

met geluid reducerende omkas-

ting en geurfilters.”

Wiesheu

Ambachtelijke en traditionele

producten zijn van cruciaal

belang voor een succesvolle

exploitatie van een bakkerswin-

kel (en bakkerij). Daarom heeft

Beko Bakkerij Techniek ook

Wiesheu in het assortiment.

“Naast de hete lucht winkeloven Wiesheu Dibas,

wordt tegenwoordig voor het bakken in de win-

kel steeds meer gekozen voor de Wiesheu Ebo.

Versbeleving, onderscheiden vermogen en bak- en

geurbeleving worden door de etage vloeroven Ebo

met de modernste techniek en uitstekende bakre-

sultaten gecombineerd. Verkrijgbaar in moderne of

nostalgische uitvoering, in diverse afmetingen en

types. Kwalitatief uitstekend, veelzijdig en ener-

giebesparend.”

Meer informatie: Beko Bakkerij Techniek

Tel. + 31 (0)24 6486288

info@beko-techniek.nl

Zo heeft de vernieuwde Monsun een bredere

ovenruimte, waardoor ook 600 mm brede platen

gebruikt kunnen worden. De Monsun vloeroven

moest altijd gebruikt worden met maximaal 580

mm brede platen, maar dankzij deze aanpassing

zijn dus ook de in Nederland zeer gangbare 600

mm x 800 mm platen te gebruiken. Daarnaast

heeft men gebruik gemaakt van een dikkere isola-

tie, waardoor de oven nog energiezuiniger is. De

Monsun-ovens staan al decennia lang bekend om

de zuinigheid en nu is dat nog verder verbeterd.

Met een brander van nog geen 40 kW kunnen

120 busbroden of 12 bakplanten tegelijk gebruikt

worden.

De besturing van de Monsun is verbeterd en

zodoende is er een eenvoudige, intuïtieve bedie-

ning met volledig Nederlandstalig menu. Dit biedt

de gebruiker de mogelijkheid om zowel handmatig

als met programma’s te werken. Deze besturing

werkt door middel van een display en elektrome-

chanische toetsen. Alle ovenfuncties zijn via een

overzichtelijk Nederlandstalig menu te bedienen.

Een andere vernieuwing is de implementering van

een sterkere afzuigkap met twee snelheden. De

sterkere kap zorgt ervoor dat er minder damp in de

bakkerij terecht komt.

Voor meer informatie:

Baas Food Equipement

Tel. +31 (0)70 3209152

www.baasfood.nl

Met Debag heeft Baas Food Equipement een

kwalitatief hoogwaardig ovenmerk in haar

assortiment. De Monsun 573 vloeroven is al

meer dan zeventig jaar een belangrijk onderdeel

van het assortiment van Debag en deze oven is

nu in een nieuwe uitvoering op de markt geko-

men. Vooral voor Nederlandse bakkers heeft

deze uitvoering een aantal interessante nieuwe

kenmerken.

Debag

vernieuwt de Monsun 573 oven

Inschietwagen voor direct op de vloer bakken bij Bekostone, zonder kop-

pels en platen