NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5 25
gebruik. Vervuiling door vocht wordt voorkomen.
Bekonarijskasten zijn in elke gewenste afmeting
verkrijgbaar, met draaideuren of schuifdeuren, wit
of RVS.
Bekowasemkap
“Zodra de ovendeur open gaat neemt een tempe-
ratuursensor een temperatuurstijging waar en start
binnen vier seconden de afzuigunit”, vertelt Arthur
over de Bekowasemkap. “Deze gaat onmiddellijk
naar 100% vermogen om de warme en vochtige
dampen zo snel mogelijk uit de bakkerij af te zui-
gen. De temperatuurstijging en de verhoging van
het vochtgehalte in de bakkerij wordt minimaal
gehouden en dit resulteert in een beter klimaat
voor deegverwerking en minder tot geen vervuiling
op plafonds, muren en verlichting. De frequentie
gestuurde afzuiging is zeer energiezuinig omdat
deze enkel geactiveerd wordt wanneer dit noodza-
kelijk is. Bovendien wordt voorkomen dat tijdens
het bakproces niet alle zuurstof uit de ruimte wordt
weggezogen. Na de temperatuurdaling gaat de
afzuigunit weer terug naar minder vermogen en
draait uiteindelijk rustig op de eco-stand. Bij hand-
matig bediende afzuigkappen wordt deze dikwijls
tijdens het bakproces op 100% worden gezet en
pas na het bakken uitgezet. Onzuinig dus en onno-
dig. Het vet dat met de damp mee komt wordt via
filters teruggevoerd in een vet opvangbak. Zowel
de filters als vet opvangbak zijn
gemakkelijk uitneembaar en
passen in een standaard bak-
kerijvaatwasser. De afzuigunit
heeft geen draaiende ventila-
tor in de kap, maar een echte
afzuiging vanaf 6500 m3. Deze
kan als binnen-unit geplaatst
worden door middel van een
buisventilator of als buiten-unit.
Buiten-units zijn ook leverbaar
met geluid reducerende omkas-
ting en geurfilters.”
Wiesheu
Ambachtelijke en traditionele
producten zijn van cruciaal
belang voor een succesvolle
exploitatie van een bakkerswin-
kel (en bakkerij). Daarom heeft
Beko Bakkerij Techniek ook
Wiesheu in het assortiment.
“Naast de hete lucht winkeloven Wiesheu Dibas,
wordt tegenwoordig voor het bakken in de win-
kel steeds meer gekozen voor de Wiesheu Ebo.
Versbeleving, onderscheiden vermogen en bak- en
geurbeleving worden door de etage vloeroven Ebo
met de modernste techniek en uitstekende bakre-
sultaten gecombineerd. Verkrijgbaar in moderne of
nostalgische uitvoering, in diverse afmetingen en
types. Kwalitatief uitstekend, veelzijdig en ener-
giebesparend.”
Meer informatie: Beko Bakkerij Techniek
Tel. + 31 (0)24 6486288
info@beko-techniek.nlZo heeft de vernieuwde Monsun een bredere
ovenruimte, waardoor ook 600 mm brede platen
gebruikt kunnen worden. De Monsun vloeroven
moest altijd gebruikt worden met maximaal 580
mm brede platen, maar dankzij deze aanpassing
zijn dus ook de in Nederland zeer gangbare 600
mm x 800 mm platen te gebruiken. Daarnaast
heeft men gebruik gemaakt van een dikkere isola-
tie, waardoor de oven nog energiezuiniger is. De
Monsun-ovens staan al decennia lang bekend om
de zuinigheid en nu is dat nog verder verbeterd.
Met een brander van nog geen 40 kW kunnen
120 busbroden of 12 bakplanten tegelijk gebruikt
worden.
De besturing van de Monsun is verbeterd en
zodoende is er een eenvoudige, intuïtieve bedie-
ning met volledig Nederlandstalig menu. Dit biedt
de gebruiker de mogelijkheid om zowel handmatig
als met programma’s te werken. Deze besturing
werkt door middel van een display en elektrome-
chanische toetsen. Alle ovenfuncties zijn via een
overzichtelijk Nederlandstalig menu te bedienen.
Een andere vernieuwing is de implementering van
een sterkere afzuigkap met twee snelheden. De
sterkere kap zorgt ervoor dat er minder damp in de
bakkerij terecht komt.
Voor meer informatie:
Baas Food Equipement
Tel. +31 (0)70 3209152
www.baasfood.nlMet Debag heeft Baas Food Equipement een
kwalitatief hoogwaardig ovenmerk in haar
assortiment. De Monsun 573 vloeroven is al
meer dan zeventig jaar een belangrijk onderdeel
van het assortiment van Debag en deze oven is
nu in een nieuwe uitvoering op de markt geko-
men. Vooral voor Nederlandse bakkers heeft
deze uitvoering een aantal interessante nieuwe
kenmerken.
Debag
vernieuwt de Monsun 573 oven
Inschietwagen voor direct op de vloer bakken bij Bekostone, zonder kop-
pels en platen