Previous Page  22 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 44 Next Page
Page Background

C

O V E R S T O R Y

:

V

A N

A

S S E L T

& A

L F E R I N K

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

22

Het hele proces van de FlexBaker-UV wordt

gecontroleerd door een innoverend besturings-

programma met tweehonderd verschillende ven-

tilatorsnelheden, PID-regelsysteem (Proportional,

Integral, Differential), nauwkeurige en regelma-

tige afstelling afhankelijk van de vereiste relatieve

vochtigheid van de lucht en temperatuur, en verti-

cale en horizontale lichtdistributieleidingen. Het

geheel garandeert optimale klimaatomstandighe-

den, waardoor uitdroging tegen wordt gegaan,

er versteviging van de structuur van het brood

optreedt en hetgeen de aroma’s en de smaak ten

goede komt. “Heel sec gezegd zorg je met de

FlexBaker ervoor dat je afgebakken brood beter

wordt bewaard en niet beschimmelt, waardoor je

snel kunt inspelen op vraag in je winkel. Je hoeft

dus geen nee meer te verkopen, want binnen

vijftien minuten heb je vers afgebakken brood

voorhanden, waar je voorheen twee tot drie uur

nodig had. Dit is voor ons de ideale oplossing.”

Bart is bijna een jaar later zeer enthousiast in

zijn commentaar over de FlexBaker-UV. “Wij

kunnen ons twee fasen brood meer dan een

week bewaren in de FlexBaker, alvorens we het

afbakken. Het hele proces verloopt optimaal. Het

brood komt er beter uit en komt qua gewicht zelfs

zwaarder uit de FlexBaker dan dat het erin gaat

door het bevochtigingssysteem. Dat is toch wel

heel mooi.”

Vertrouwen

De voordelen van de FlexBaker zijn onder meer

minder derving en geen nee-verkoop, flexibiliteit,

een betere smaak- en aromaontwikkeling, een

hoger rendement en de hele dag door versgebak-

ken producten. “Wij hebben een biologische

bakkerij, waarvoor de FlexBaker uiterst geschikt

is. Als je alles verpakt moet invriezen, ben je veel

meer tijd kwijt. Met de FlexBaker werk je veel

efficiënter en je brood is van een betere kwaliteit.

Daarbij is Hein een betrouwbaar en gerenom-

meerd bedrijf. Ze roepen niet in het wilde weg

dat ze een geweldig nieuw systeem hebben ont-

wikkeld, ze maken het ook in de praktijk waar.

Dat geeft ook vertrouwen.”

Volgens Stef Alferink is het absoluut niet nodig

om ook maar iets te veranderen aan je recepten.

“Alles is precies hetzelfde als voorheen”, zegt hij.

“Alleen verloopt de productie meer gestroomlijnd.

Daardoor kan het aantal uren nachtwerk gevoelig

worden verminderd. Tegelijk neemt de druk af in

de productie, omdat je altijd genoeg producten

Wat fijn zou het zijn als u uw broodassortiment

kunt voorbakken en gedurende meerdere dagen

kunt bewaren. Een utopie is het zeker niet, want

Hein heeft recent de FlexBaker-UV geïntrodu-

ceerd. Dit ingenieuze vochtregelsysteem voor-

komt uitdroging en de ingebouwde UV-lampen

gaan schimmelvorming tegen. Bakkerij Vedder uit

Deurne heeft inmiddels geruime ervaring met de

FlexBaker-UV. Een half jaar geleden spraken wij al

met Bart Vedder over de FlexBaker-UV en destijds

was hij al zeer te spreken over de nieuwste inno-

vatie van Hein. Bijna een jaar later is dat gevoel

alleen maar versterkt. Hij gebruikt de revolutio-

naire opslagcel om twee fasen brood onverpakt op

te slaan en meer dan een week te kunnen bewaren.

“Door de FlexBaker-UV zijn we heel erg flexibel,

want doordat je het brood niet meer invriest, heb

je binnen vijftien minuten een heerlijk afgebakken

brood, dat kort nadien al gesneden kan worden.

Daardoor hebben we meer rust in de bakkerij en

meer service in de winkel”, vertelt Bart Vedder.

Hein FlexBaker-UV:

meer rust in de bakkerij,

meer service in de winkel

Ecostone

2