23
NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5
in huis hebt. Het belangrijkste voordeel dat uit
het gebruik van de FlexBaker-UV voortvloeit, is
het hogere niveau van de service aan de klant.
Logisch: je hoeft niemand meer weg te sturen
omdat het brood op is. Tot net voor sluitingstijd
kan men vers gebakken brood aan de klant aan-
bieden. De FlexBaker kasten kunnen geleverd
worden vanaf één wagen of rek van 60x80cm tot
grote cellen van circa veertig wagens.”
Ecostone
2
Stef had nog nieuws te melden naar aanleiding van
de IBA-deelname van Hein. De grootste innovatie
die werd gepresenteerd in München was de Hein
Ecostone
2
rotatieoven. Stef: “Deze rotatieoven
levert circa 20% energiebesparing op. Hein heeft
speciaal voor de Ecostone
2
een nieuw besturingssy-
steem ontwikkeld. Deze nieuwe touchscreen – in
zeven of tien inch – heeft het besturingsgemak van
een tablet en geeft ruimte voor ruim tweehonderd
bakprogramma’s. Verdere voordelen zijn de geïn-
tegreerde warmteterugwinning die geen stroom
verbruikt en 100% mechanisch is, de warmtete-
rugwinning is volledig onderhoudsvrij, verbeterde
bakresultaten, continu doorbakken en tot slot de
teruggewonnen warmte wordt direct in de oven
gebruikt. De oven is leverbaar van één wagen tot
vier wagens, met standaard Hein-ophangsysteem
of met draaiplateau. Bijna alle ovenwagens zijn te
integreren in de nieuwe Ecostone
2
rotatieovens.”
Universal Woodstone
Ook gooide Hein hoge ogen met de Universal
Woodstone. De Universal Woodstone is een ring-
tube-oven die probleemloos zowel op hout, gas of
olie gestookt kan worden. Niet alleen houtblok-
ken, maar ook gedrukt hout en houtbriketten kun-
nen worden gebruikt als brandstof. Met deze oven
kan traditioneel gebakken worden: met hout, op
steen. Een aantal bakkers die de IBA bezochten,
hebben deze oven al in werking kunnen aanschou-
wen bij Bakkerij Aumuller in München.
Shopstone
Tot slot vraagt Stef nog aandacht voor de Hein
Shopstone. Dit is een elektrisch verwarmde heet-
wateroven en op dit systeem is patent aange-
vraagd. “Het grote voordeel van deze oven is dat je
het traditionele bakkarakter van een heetwateroven
behoudt. De aansluitwaarde van deze oven is
ten aanzien van de traditionele elektrische ovens
ongeveer de helft. Door deze lage aansluitwaarde
hoeft in veel gevallen de elektrische infrastructuur
niet aangepast te worden. De oven heeft een aan-
sluitwaarde van 19,5 kW bij vijf bakruimtes van
120x80 centimeter. Het bakoppervlakte van de
Shopstone bedraagt twee tot vijf vierkante meter
met afmetingen van 80x60 of 120x80 centimeter.
Er is keuze uit vier of vijf bakhaarden. De oven is
ook in retro zwart verkrijgbaar. Tevens kan deze
oven met lift master geleverd worden.”
Shopstone
Woodstone
Shopstone
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink, tel. +31 (0)345 82 02 04,
www.vanasseltenalferink.nl