Previous Page  23 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 23 / 44 Next Page
Page Background

23

NB T M

A G A Z I N E

N R

5 2 0 1 5

in huis hebt. Het belangrijkste voordeel dat uit

het gebruik van de FlexBaker-UV voortvloeit, is

het hogere niveau van de service aan de klant.

Logisch: je hoeft niemand meer weg te sturen

omdat het brood op is. Tot net voor sluitingstijd

kan men vers gebakken brood aan de klant aan-

bieden. De FlexBaker kasten kunnen geleverd

worden vanaf één wagen of rek van 60x80cm tot

grote cellen van circa veertig wagens.”

Ecostone

2

Stef had nog nieuws te melden naar aanleiding van

de IBA-deelname van Hein. De grootste innovatie

die werd gepresenteerd in München was de Hein

Ecostone

2

rotatieoven. Stef: “Deze rotatieoven

levert circa 20% energiebesparing op. Hein heeft

speciaal voor de Ecostone

2

een nieuw besturingssy-

steem ontwikkeld. Deze nieuwe touchscreen – in

zeven of tien inch – heeft het besturingsgemak van

een tablet en geeft ruimte voor ruim tweehonderd

bakprogramma’s. Verdere voordelen zijn de geïn-

tegreerde warmteterugwinning die geen stroom

verbruikt en 100% mechanisch is, de warmtete-

rugwinning is volledig onderhoudsvrij, verbeterde

bakresultaten, continu doorbakken en tot slot de

teruggewonnen warmte wordt direct in de oven

gebruikt. De oven is leverbaar van één wagen tot

vier wagens, met standaard Hein-ophangsysteem

of met draaiplateau. Bijna alle ovenwagens zijn te

integreren in de nieuwe Ecostone

2

rotatieovens.”

Universal Woodstone

Ook gooide Hein hoge ogen met de Universal

Woodstone. De Universal Woodstone is een ring-

tube-oven die probleemloos zowel op hout, gas of

olie gestookt kan worden. Niet alleen houtblok-

ken, maar ook gedrukt hout en houtbriketten kun-

nen worden gebruikt als brandstof. Met deze oven

kan traditioneel gebakken worden: met hout, op

steen. Een aantal bakkers die de IBA bezochten,

hebben deze oven al in werking kunnen aanschou-

wen bij Bakkerij Aumuller in München.

Shopstone

Tot slot vraagt Stef nog aandacht voor de Hein

Shopstone. Dit is een elektrisch verwarmde heet-

wateroven en op dit systeem is patent aange-

vraagd. “Het grote voordeel van deze oven is dat je

het traditionele bakkarakter van een heetwateroven

behoudt. De aansluitwaarde van deze oven is

ten aanzien van de traditionele elektrische ovens

ongeveer de helft. Door deze lage aansluitwaarde

hoeft in veel gevallen de elektrische infrastructuur

niet aangepast te worden. De oven heeft een aan-

sluitwaarde van 19,5 kW bij vijf bakruimtes van

120x80 centimeter. Het bakoppervlakte van de

Shopstone bedraagt twee tot vijf vierkante meter

met afmetingen van 80x60 of 120x80 centimeter.

Er is keuze uit vier of vijf bakhaarden. De oven is

ook in retro zwart verkrijgbaar. Tevens kan deze

oven met lift master geleverd worden.”

Shopstone

Woodstone

Shopstone

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink, tel. +31 (0)345 82 02 04,

www.vanasseltenalferink.nl