NB T M
A G A Z I N E
N R
1 2 0 1 6 25
aansluitwaarde van 19,5 kW bij vijf bakruimtes van 120x80 centimeter. Het
bakoppervlakte van de Shopstone bedraagt twee tot vijf vierkante meter met
afmetingen van 80x60 of 120x80 centimeter. Er is keuze uit vier of vijf bak-
haarden. De oven is ook in retro zwart verkrijgbaar. Tevens kan deze oven met
lift master geleverd worden”, zo geeft Stef aan.
FLEXBAKER-UV
Vorig jaar introduceerde Hein al de FlexBaker-UV. Dit ingenieuze vocht-
regelsysteem voorkomt uitdroging en in de ingebouwde UV-lampen gaan
schimmelvorming tegen. “Het hele proces van de FlexBaker-UV wordt
gecontroleerd door een innoverend besturingsprogramma met tweehonderd
verschillende ventilatorsnelheden, PID-regelsysteem (Proportional, Integral,
Differential), nauwkeurige en regelmatige afstelling afhankelijk van de vereiste
relatieve vochtigheid van de lucht en temperatuur, en verticale en horizontale
lichtdistributieleidingen. Het geheel garandeert optimale klimaatomstandighe-
den, waardoor uitdroging tegen wordt gegaan, er versteviging van de structuur
van het brood optreedt en wat de aroma’s en de smaak ten goede komt.”
VERTROUWEN
De voordelen van de FlexBaker zijn onder meer minder derving en geen nee-verkoop, flexi-
biliteit, een betere smaak- en aromaontwikkeling, een hoger rendement en de hele dag door
versgebakken producten. Volgens Stef Alferink is het absoluut niet nodig om ook maar iets
te veranderen aan je recepten. “Alles is precies hetzelfde als voorheen”, zegt hij. “Alleen
verloopt de productie meer gestroomlijnd. Daardoor kan het aantal uren nachtwerk gevoe-
lig worden verminderd. Tegelijk neemt de druk af in de productie, omdat je altijd genoeg
producten in huis hebt. Het
belangrijkste voordeel dat uit
het gebruik van de FlexBaker-
UV voortvloeit, is het hogere
niveau van de service aan
de klant. Logisch: je hoeft
niemand meer weg te sturen
omdat het brood op is. Tot
net voor sluitingstijd kan men
vers gebakken brood aan de
klant aanbieden. De FlexBaker
kasten kunnen geleverd wor-
den vanaf één wagen of rek
van 60x80cm tot grote cel-
len van circa veertig wagens.
Tijdens Bakkersvak wordt de
FlexBaker als demonstratiemo-
del getoond.”
Tot slot stipt Stef de aanwezig-
heid van de Hein MaryLine,
de Hein ShopLuxe rotatie-oven en de Hein Stone Roll heetwateroven aan tijdens Bakkersvak
2016. “De Hein MaryLine is onze nieuwste remrijskast, waar een kleine kar van 60x80 of
60x40 in gereden kan worden. De Hein ShopLuxe is onze kleinste rotatie-oven, waar een
karretje van 60x40 in geplaatst kan worden. Ook de Hein Stone Roll heetwateroven wordt
getoond op onze stand op 6 en 7 maart. We verwachten met dit zeer uitgebreide aanbod de
vele bezoekers van Bakkersvak te mogen verwelkomen”, zegt Stef afsluitend.
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink
Tel. +31 (0)345 82 02 04
www.vanasseltenalferink.nlBakkersvak-stand: D.1015
Shopstone
FlexBaker-UV