Previous Page  25 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 25 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

1 2 0 1 6 25

aansluitwaarde van 19,5 kW bij vijf bakruimtes van 120x80 centimeter. Het

bakoppervlakte van de Shopstone bedraagt twee tot vijf vierkante meter met

afmetingen van 80x60 of 120x80 centimeter. Er is keuze uit vier of vijf bak-

haarden. De oven is ook in retro zwart verkrijgbaar. Tevens kan deze oven met

lift master geleverd worden”, zo geeft Stef aan.

FLEXBAKER-UV

Vorig jaar introduceerde Hein al de FlexBaker-UV. Dit ingenieuze vocht-

regelsysteem voorkomt uitdroging en in de ingebouwde UV-lampen gaan

schimmelvorming tegen. “Het hele proces van de FlexBaker-UV wordt

gecontroleerd door een innoverend besturingsprogramma met tweehonderd

verschillende ventilatorsnelheden, PID-regelsysteem (Proportional, Integral,

Differential), nauwkeurige en regelmatige afstelling afhankelijk van de vereiste

relatieve vochtigheid van de lucht en temperatuur, en verticale en horizontale

lichtdistributieleidingen. Het geheel garandeert optimale klimaatomstandighe-

den, waardoor uitdroging tegen wordt gegaan, er versteviging van de structuur

van het brood optreedt en wat de aroma’s en de smaak ten goede komt.”

VERTROUWEN

De voordelen van de FlexBaker zijn onder meer minder derving en geen nee-verkoop, flexi-

biliteit, een betere smaak- en aromaontwikkeling, een hoger rendement en de hele dag door

versgebakken producten. Volgens Stef Alferink is het absoluut niet nodig om ook maar iets

te veranderen aan je recepten. “Alles is precies hetzelfde als voorheen”, zegt hij. “Alleen

verloopt de productie meer gestroomlijnd. Daardoor kan het aantal uren nachtwerk gevoe-

lig worden verminderd. Tegelijk neemt de druk af in de productie, omdat je altijd genoeg

producten in huis hebt. Het

belangrijkste voordeel dat uit

het gebruik van de FlexBaker-

UV voortvloeit, is het hogere

niveau van de service aan

de klant. Logisch: je hoeft

niemand meer weg te sturen

omdat het brood op is. Tot

net voor sluitingstijd kan men

vers gebakken brood aan de

klant aanbieden. De FlexBaker

kasten kunnen geleverd wor-

den vanaf één wagen of rek

van 60x80cm tot grote cel-

len van circa veertig wagens.

Tijdens Bakkersvak wordt de

FlexBaker als demonstratiemo-

del getoond.”

Tot slot stipt Stef de aanwezig-

heid van de Hein MaryLine,

de Hein ShopLuxe rotatie-oven en de Hein Stone Roll heetwateroven aan tijdens Bakkersvak

2016. “De Hein MaryLine is onze nieuwste remrijskast, waar een kleine kar van 60x80 of

60x40 in gereden kan worden. De Hein ShopLuxe is onze kleinste rotatie-oven, waar een

karretje van 60x40 in geplaatst kan worden. Ook de Hein Stone Roll heetwateroven wordt

getoond op onze stand op 6 en 7 maart. We verwachten met dit zeer uitgebreide aanbod de

vele bezoekers van Bakkersvak te mogen verwelkomen”, zegt Stef afsluitend.

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 82 02 04

www.vanasseltenalferink.nl

Bakkersvak-stand: D.1015

Shopstone

FlexBaker-UV