NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5
18
S
P E C I A L
:
A
U T O M A T I S E R I N G
Het is goed om te zien dat de economische situ-
atie wat lijkt te verbeteren. Zo zijn er weer meer
en meer bakkers die durven te investeren in
een betere toekomst. Zo ook Bakkerij Bruinsma
in Leeuwarden. Daar is een nieuwe generatie
sinds vorig jaar aan de leiding in de vorm van
Pieter-Jan Bruinsma. Het overgaan van het zoge-
naamde ‘stokje’ was voor Pieter-Jan aanleiding
om de bakkerij geheel op de schop te nemen
en fors te investeren. Nog steeds geen gemak-
kelijk verhaal, maar hij was bereid het risico te
lopen. “We moesten ook echt vernieuwen, want
de oude apparatuur was de dertig jaar al gepas-
seerd”, aldus Pieter-Jan. “Desalniettemin een
hele onderneming. Uiteindelijk zijn we in zee
gegaan met Van Asselt & Alferink en zij hebben
voor ons de gehele broodbakkerij aangepakt.”
Wij spraken met Pieter-Jan over dit ingrijpende
project.
Twee Hein EcoStone rotatie-ovens, een Hein duo
remrijskast, een Nu Air wasemkap, een gerevi-
seerde WP Haton bollenkast, een gereviseerde WP
Haton kegelopboller en een gereviseerde Benier
langmaker: dit is het lijstje nieuwe machines
die Pieter-Jan Bruinsma sinds vorig jaar tot zijn
beschikking heeft. Met de overname van de bak-
kerij van zijn ouders vorig jaar, vond Pieter-Jan het
meteen tijd om rigoureus te veranderen. “Er is wel
wat veranderd ten opzichte van de oude situatie”,
zegt Pieter-Jan met veel gevoel voor understate-
ment. “We waren gewoon echt genoodzaakt om te
vernieuwen. We hebben het als familie lang uitge-
steld, terwijl het eigenlijk al eerder had gemoeten.
Onze ovens waren dertig jaar oud en waren op.
Dat merkte je ook aan de bakresultaten en het bak-
ken an sich. De oven kon het niet meer aan. Het
duurde bijvoorbeeld al drieënhalf uur voordat de
oven op temperatuur was. Dan weet je dat het tijd
is om afscheid te nemen. Uiteindelijk hebben we
toch ruimte gevonden om te investeren.”
Mercedes
Dat werd dan ook gedaan. Pieter-Jan schakelde de
hulp in van Van Asselt & Alferink. “We hebben ons
in de tijd voorafgaand aan de beslissing natuurlijk
goed georiënteerd, ook bij collega’s, en we zagen
veel Hein-ovens voorbij komen. We hoorden
dat Hein dé ovens in de branche ontwikkelt.
Sommigen zeiden dat Hein de Mercedes onder de
ovens is. Wij zijn meer van: eerst zien, dan gelo-
ven. We hebben Stef Alferink dan ook benaderd
om ons wat wegwijs te maken met Hein en hij
nam ons mee door het land om met eigen ogen
te zien hoe bakkers met Hein werken en wat de
voordelen zijn. We kregen weer dezelfde lovende
woorden te horen, dus we waren eigenlijk snel
overtuigd. De goede verhalen hebben uiteindelijk
de doorslag gegeven om met Van Asselt & Alferink
samen te werken.”
Voordelen
Intussen werkt Pieter-Jan alweer bijna een jaar in
de nieuwe situatie, dus wij zijn heel benieuwd
naar zijn bevindingen tot nog toe. “Het eerste
verschil met de ovens is alleen de vermindering
van de stookkosten. Nu is de oven in een half uur
op temperatuur en de bakresultaten zijn ook veel
beter. Door de Hein EcoStone rotatie-ovens is dus
de kwaliteit van ons brood omhoog gegaan. Dat
is ook iets dat we horen van onze klanten. Het
vergde in het begin nog wel wat aanpassingen om
te werken met de nieuwe oven, maar nu zijn we
super tevreden. Waar we eerst op gevoel bakte,
gaat alles nu computergestuurd, om nog maar niet
te spreken van de verandering die de remrijskast
met zich meebracht.”
Nachtwerk
“Waar we eerst doordeweeks om 03.00 uur ’s
Van Asselt & Alferink
helpt Bakkerij Bruinsma
aan nieuwe broodbakkerij
“De goede verhalen hebben uiteindelijk
de doorslag gegeven om met Van Asselt
& Alferink samen te werken”