NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5
14
N
I E U W S
Als gevolg van beëindiging van de examenac-
tiviteiten zullen drie arbeidsplaatsen komen te
vervallen. De huidige faciliteiten van de exa-
menbakkerijen zullen vooralsnog niet worden
ontmanteld. De komende maanden zal verder
onderzocht worden of er mogelijkheden in de
markt zijn voor een andere invulling van de
ruimtes. De NBC organisatie blijft gewoon in het
gebouw actief.
NBC versterkt de marktpositie van de
bakker
Ondanks het sluiten van het Examencentrum en
de beëindiging van de meelheffing blijft het NBC
zich onverminderd inzetten om de marktpositie
van bakkers te versterken. De organisatie is erin
geslaagd op eigen benen te staan en onder-
neemt daarbij voortdurend nieuwe activiteiten.
Dit doet het op het gebied van Productkeuringen
& Procesadvies, Voeding & Diëtetiek, Hygiëne,
Wet- & Regelgeving en Marktonderzoek &
Positionering.
Bakkers blijven profiteren van de expertise van
het NBC Kennisloket dat ontwikkelingen in de
markt op de voet volgt. Met praktische artikelen,
werkwijzers, workshops en eerstelijns advies is
het Kennisloket een verlengstuk van de bak-
ker. Maar ook de ervaring van procesadviseurs,
proefbakkers en hygiëneadviseurs blijft ten goede
komen aan bakkers die zich willen blijven ver-
sterken.
Uiteraard blijft het NBC ook actief met de organi-
satie van evenementen zoals Bakker met Ster en
symposia. Maar ook op het gebied van voorlich-
ting en collectieve broodpromotie met bijvoor-
beeld
brood.neten Het Nationaal Schoolontbijt.
Begin dit jaar werd duidelijk dat het
Examencentrum zal sluiten. Maanden van over-
leg met de ROC’s heeft geen overeenstemming
over cofinanciering opgeleverd. Ondanks de
beëindiging van de examenactiviteiten blijft het
NBC zich meer dan ooit inzetten voor de bakker.
NBC
staat klaar voor de bakker ondanks sluiting Examencentrum
“We vullen elkaar in de combinatiewinkel perfect aan. Zowel in het assorti-
ment als in uitstraling. We presenteren beide verse producten van hoogwaar-
dige kwaliteit en brengen dat nu nog beter voor het voetlicht van de consu-
ment”, aldus Rob Tolboom van Leonidas. Marco Vink, operationeel directeur
van MultiVlaai vult aan: “MultiVlaai en Leonidas zijn krachtige A-merken en
we versterken elkaar. Bovendien vullen de twee formules het verwenmoment
perfect in voor een brede doelgroep. Dit is ook de reden dat wij geloven in
deze samenwerking, nu en in de toekomst.”
Meer informatie: Leonidas
Tel. +32 (0)2 522 19 57,
www.leonidas.comSamenwerken, dat is de boodschap die MultiVlaai en Leonidas afgeven.
In Ede en Hoorn zijn twee vernieuwde combinatiewinkels geopend, waar
beide bedrijven hun producten verkopen. De uitstraling van zowel de
MultiVlaai als de Leonidas shop-in-shop zijn aangepast om de gezamenlijke
formule uit te dragen: ambacht, versheid en kwaliteit. Bovendien zijn de
assortimenten – met aan de ene kant de heerlijke vlaaien en taarten en aan
de andere kant de verrukkelijke bonbons – perfect op elkaar afgestemd.
Leonidas
en
MultiVlaai
openen combinatiewinkels
x x xAdvertentie: