Previous Page  19 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 19 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

A G A Z I N E

N R

3 2 0 1 5 19

S

P E C I A L

:

A

U T O M A T I S E R I N G

nachts begonnen, is dat nu 05.00 uur en in het

weekend kunnen we in plaats van 00.00 uur zelfs

drie uur later beginnen”, vervolgt Pieter-Jan. “Dat

scheelt dus al heel wat nachtuurtjes per week.

Ook het werken met de remrijskast vergde een

andere werkwijze van ons en dat heeft gewoon

tijd nodig. Nu we een tijdje warmgedraaid zijn,

is ieder enorm tevreden, met als grootste voordeel

de toename in kwaliteit en meer nachtrust voor

de bakkers. Ik zou de verbouwing zo weer doen.

Sterker nog: ik had het veel eerder moeten doen.”

Snelle oplevering

Naast de Ecostone rotatie-ovens en de Hein

remrijskast verzorgde Van Asselt en Alferink ook

de rest van het project voor Bakkerij Bruinsma.

“We zijn heel goed begeleid in het hele traject

door Van Asselt & Alferink. Het was de planning

om het hele project in twee weken te realiseren,

wat natuurlijk heel weinig tijd is, maar het is

Van Asselt & Alferink allemaal gelukt. Daarnaast

moest er zelfs een nieuwe deur komen, omdat

anders de vele machines niet in de bakkerij

geplaatst konden worden. Ik ben enorm tevreden

over hoe het geheel verlopen is en tot nu toe zijn

we ook nog niet teleurgesteld over de resultaten.”

Kwaliteitsverbetering

Nu Pieter-Jan en zijn medewerkers het werken

met de nieuwe machines onder controle hebben

is de kwaliteit van de producten dus toegenomen.

“De malsheid en de structuur, daarin zit veel ver-

schil. We zien het ook aan onze resultaten die we

scoren met ons brood bij de NBC-controles. We

scoren nu achten en negens, waar we voorheen

dus minder scoorden. Dat is heel fijn, want we

werken hard om onze kwaliteit te blijven verbe-

teren.”

Klaar voor de toekomst

We mogen wel stellen dat Pieter-Jan meer plezier

haalt uit zijn werk, sinds hij de gehele brood-

bakkerij heeft vernieuwd. “Het werk is een stuk

lichter geworden en meer nachtrust doet een

mens ook goed. We zijn klaar voor de toekomst

door de aanpassingen. Dit is stap één en het

volgende dat we willen aanpassen is de winkel.

We wilden eerst het hart van de bakkerij goed

aanpakken en dan komt de rest vanzelf. Ik kan in

ieder geval iedereen aanraden om met Van Asselt

& Alferink samen te werken, want het is ons heel

goed bevallen.”

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 82 02 04

www.vanasseltenalferink.nl

Pieter-Jan Bruinsma