NB T M
A G A Z I N E
N R
3 2 0 1 5 19
S
P E C I A L
:
A
U T O M A T I S E R I N G
nachts begonnen, is dat nu 05.00 uur en in het
weekend kunnen we in plaats van 00.00 uur zelfs
drie uur later beginnen”, vervolgt Pieter-Jan. “Dat
scheelt dus al heel wat nachtuurtjes per week.
Ook het werken met de remrijskast vergde een
andere werkwijze van ons en dat heeft gewoon
tijd nodig. Nu we een tijdje warmgedraaid zijn,
is ieder enorm tevreden, met als grootste voordeel
de toename in kwaliteit en meer nachtrust voor
de bakkers. Ik zou de verbouwing zo weer doen.
Sterker nog: ik had het veel eerder moeten doen.”
Snelle oplevering
Naast de Ecostone rotatie-ovens en de Hein
remrijskast verzorgde Van Asselt en Alferink ook
de rest van het project voor Bakkerij Bruinsma.
“We zijn heel goed begeleid in het hele traject
door Van Asselt & Alferink. Het was de planning
om het hele project in twee weken te realiseren,
wat natuurlijk heel weinig tijd is, maar het is
Van Asselt & Alferink allemaal gelukt. Daarnaast
moest er zelfs een nieuwe deur komen, omdat
anders de vele machines niet in de bakkerij
geplaatst konden worden. Ik ben enorm tevreden
over hoe het geheel verlopen is en tot nu toe zijn
we ook nog niet teleurgesteld over de resultaten.”
Kwaliteitsverbetering
Nu Pieter-Jan en zijn medewerkers het werken
met de nieuwe machines onder controle hebben
is de kwaliteit van de producten dus toegenomen.
“De malsheid en de structuur, daarin zit veel ver-
schil. We zien het ook aan onze resultaten die we
scoren met ons brood bij de NBC-controles. We
scoren nu achten en negens, waar we voorheen
dus minder scoorden. Dat is heel fijn, want we
werken hard om onze kwaliteit te blijven verbe-
teren.”
Klaar voor de toekomst
We mogen wel stellen dat Pieter-Jan meer plezier
haalt uit zijn werk, sinds hij de gehele brood-
bakkerij heeft vernieuwd. “Het werk is een stuk
lichter geworden en meer nachtrust doet een
mens ook goed. We zijn klaar voor de toekomst
door de aanpassingen. Dit is stap één en het
volgende dat we willen aanpassen is de winkel.
We wilden eerst het hart van de bakkerij goed
aanpakken en dan komt de rest vanzelf. Ik kan in
ieder geval iedereen aanraden om met Van Asselt
& Alferink samen te werken, want het is ons heel
goed bevallen.”
Meer informatie:
Van Asselt & Alferink
Tel. +31 (0)345 82 02 04
www.vanasseltenalferink.nlPieter-Jan Bruinsma