Previous Page  46 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 46 / 52 Next Page
Page Background

Een opvallende wijziging in de organisatie van

Bakker met Ster 2015-2016 is het feit dat de wed-

strijd geen voorronde en geen finaleronde meer

heeft. Dat betekent dat iedereen die zich heeft

ingeschreven voor één bedrag het gehele traject

tot aan de finale op 21 mei 2016 doorloopt. “Na

uitvoerige evaluatie met voormalige deelnemers

hebben wij besloten de nominatiegrens in Bakker

met Ster te laten vervallen”, aldus projectmanager

Jasper Kuitems. “Dat betekent dat er geen afvallers

meer zijn. Wij willen iedere bakker of patissier die

zich heeft ingeschreven de kans bieden om elk

aspect van de wedstrijd mee te maken. Als je niet

voldoende punten scoort voor de beoordelingen

in het najaar, weet je al in januari dat je in mei

niet in aanmerking komt voor sterren. Toch raden

wij deelnemers van harte aan dan tóch het gehele

traject te doorlopen. Dat is leerzaam voor jezelf,

je steekt er altijd iets vanop. Bovendien blijft een

aantal deelbeoordelingen drie jaar geldig. Heb je

daarvoor een voldoende behaald, dan hoef je die

aspecten in een volgende editie van Bakker met

Ster niet opnieuw te presenteren. Je kunt zo je

aandacht volledig op de eventuele verbeterpunten

richten.”

Ondernemersjury

Ook de inzet van een ondernemersjury is komen te

vervallen. Kuitems: “Het kijkje achter de schermen

bij de bedrijven van collega’s was een zeer gewaar-

deerd onderdeel in Bakker met Ster. Het was ech-

ter ook tijdrovend. Je moet een aantal dagdelen

vrijmaken om collega’s te bezoeken en je moet

daarnaast je eigen bedrijf presenteren. Wij hebben

ervoor gekozen deze tijdsdruk te verminderen,

zodat deelnemers zich tijdens het traject optimaal

op hun eigen bedrijf kunnen richten.”

Ambacht & Business

Nieuw is bovendien de samenwerking met het tra-

ject ‘Ambacht & Business’. Een vijftal partijen uit

de bakkerijbranche (FrieslandCampina, Stichting

Ambachtelijke Bakkerij, NBA, Bakkerswereld en

Bakkersvak) heeft de handen ineen geslagen

om de ambachtelijke bakkerij naar een hoger

niveau te tillen. Dit gebeurt vanaf aankomend

najaar door middel van workshops, trainingen en

inspiratiesessies voor ondernemers, hun partners

én hun medewerkers. Deelnemers aan Bakker

met Ster kunnen met voorrang deelnemen aan

dit gratis traject, waarmee zij hun bedrijfsvoering

kunnen aanscherpen en de kans op sterren nog in

hetzelfde seizoen kunnen vergroten.

360 graden-analyse

De wedstrijd Bakker met Ster biedt iedere deel-

nemer als vanouds een uitvoerige 360 graden-

analyse van het bedrijf. Alle aspecten van de

onderneming worden onder de loep genomen:

van product en proces tot personeel en van

boekhouding en hygiëne tot beleving en uitstra-

ling. Iedere deelnemer ontvangt zowel tijdens

de wedstrijd als na afloop een uitgebreide rap-

portage, waarin concrete handreikingen worden

gegeven voor verbetering van het bedrijf en het

rendement. (Banket)bakkers of patissiers die uit-

zonderlijk presteren op het gebied van kwaliteit,

organisatie, service en klantgerichtheid kunnen

één, twee of drie sterren winnen. “Bakker met

Ster is dé manier om je onderneming van onder

tot boven te laten doorlichten”, aldus Kuitems. “Je

krijgt optimaal inzicht in je sterke en zwakkere

punten. En je beslist zelf of je dat helemaal voor

jezelf doet of juist graag met klanten en collega’s

wilt delen.”

De zevende editie van Bakker met Ster is van

start gegaan. Als vanouds wil de organisatie

met deze verkiezing het imago en de kwaliteit

van de ambachtelijke bakkerijbranche naar een

hoger niveau tillen. Hiervoor kent de wedstrijd

in het seizoen 2015-2016 een vernieuwde opzet,

zodat deelnemers nog meer rendement uit de

wedstrijd kunnen halen.

Nieuwe opzet voor

Bakker met Ster

:

nominatiegrens en ondernemersjury geschrapt

B

A K K E R

M E T

S

T E R

NB T M

A G A Z I N E

N R

4 2 0 1 5

46