R
E P O R T A G E
I B A 2 0 1 5
NB T M
A G A Z I N E
N R
5 2 0 1 5
8
Desgevraagd bleek dat de meeste bezoekers naar
München waren getrokken om noviteiten in de
bakkersbranche te zien. Klaarblijkelijk stelde de
beurs hierin niet teleur: 95,2% van de bezoekers
gaf naderhand aan dat de IBA in dit opzicht goed
of excellent was geweest. De branchevernieu-
wingen die te zien waren op de IBA betrof pro-
ductietechnologie, verpakkingen, logistiek, ruwe
materialen, energie, hygiëne, winkelinrichting,
snacks, koffie, marketing en verkoopconcepten.
Bij elkaar was dit volgens 95% van de onder-
vraagden goed voor een compleet totaaloverzicht
van de bakkersbranche.
Sfeer
De exposanten gaven aan dat de goede sfeer op
de beursvloer terug te zien was in de positieve
resultaten. Ze konden zo goed als de gehele
doelstelling, die ze zich voorafgaand aan het
beursbezoek hadden gesteld, behalen. Deze
doelstelling was vaak in de richting van ‘klanten-
netwerken uitbreiden’ of ‘aandacht geven aan
bestaande betrekkingen’ Niet alleen de kwaliteit
van de beurs, maar ook die van de bezoekers
werd door de ondernemers geroemd. 85% van
de exposanten gaf de kwaliteit van de bezoekers
de hoogste beoordeling.
Speciale gebieden
Op de IBA waren een aantal speciale gebieden
die in 2015 voor het eerst op de beurs aanwezig
waren, namelijk SnacktrendS, COFFEEWORLD
en de Packaging Area. Deze onderdelen werden
door zowel de exposanten als de bezoekers
hoog gewaardeerd: gezamenlijk gaven ze de drie
Afgelopen maand vond IBA 2015 plaats en we
kunnen wel zeggen: het lange wachten werd
beloond! De 23e editie van IBA trok maar liefst
77.500 bezoekers, wat een toename is van 10%
ten opzichte van de 2012-editie. Maar ook de
1.309 aanwezige exposanten waren succesvol,
want uit een onderzoek bleek dat de helft van de
bezoekers ook daadwerkelijk een aankoop heeft
gedaan tijdens IBA 2015. Hiermee werd er in
totaal 1,3 miljard euro omgezet tijdens de IBA.
87,4% van de exposanten noemde de IBA dan
ook een succes.
IBA 2015
stelt niet teleur