Previous Page  21 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 21 / 44 Next Page
Page Background

NB T M

a g a z i n e

n r

5 2 0 1 6

21

heid te krijgen om het terug te kopen. Er moest best wel wat gebeuren en

we hadden eigenlijk een totaal verouderd machinepark.” Intussen is Marina

ook aangeschoven. “De oven was echt oud en hing bijna van duck tape aan

elkaar.” “Hij was echt botergaar”, zo grapt Bastiaan. “Daarom moest er ook

een nieuwe komen en als je dan iets nieuws aanschaft, doe je het goed.”

De wens was een solide productieoven met uitstraling. “We waren op zoek

naar een oven waar we lang mee vooruit kunnen. Ik wilde natuurlijk op

een stenen vloer bakken, maar de oven moest ook power hebben om onze

desem- en speltbroden echt goed af te bakken. Je hebt ovens die bakken

en ovens die verwarmen en wij wilden een oven die bakt. De keuze viel

uiteindelijk op Hein, ook omdat de oven een mooi ding is om te zien. Dat

past mooi in deze setting.”

WENSEN

Buiten de look van de oven, heeft de prijs ook zeker meegespeeld in de

keuze van Bastiaan. “Je wilt gewoon de beste deal natuurlijk. We hebben

contact gezocht met Van Asselt & Alferink en zij wisten niet dat er een bak-

kerij in de molen zat. Dat weten wel meer mensen niet trouwens, maar daar

komt al meer verandering in. De reden om voor Hein te kiezen heeft dus

te maken met de kwaliteit van de oven, de uitstraling en de prijs. Daarnaast

zaten we ook met de ruimte. We waren op zoek naar een oven met een

speciale maat, die smal is en diep. Daar kon Hein gelukkig aan voldoen.”

PLAATSING

Nadat de keuze definitief werd omgezet in een bestelling, moest de bak-

kerij van de Bökkers Mölle een week dicht toen de oven werd geplaatst.

“Dat kwam voor ons eigenlijk wel mooi uit, want de week voordat we dicht

moesten, werd mijn dochter geboren”, zegt een trotse Bastiaan. “Het is dus

allemaal wel even wennen: een nieuwe oven en een dochter. Het was in het

begin ook zeker aanpassen en proefbakken hebben we eigenlijk niet gedaan.

Ik had het snel onder de knie gelukkig, want de producten komen geweldig

uit de oven.”

PRODUCTEN

Het assortiment dat Bastiaan produceert is natuurlijk gemaakt met de meest

hoogwaardige grondstoffen. “Niet semi-ambachtelijk, maar puur en van een

hoge kwaliteit. We doen geen concessies op dat gebied en het blijkt te werken,

want de mensen weten ons steeds beter te vinden, maar ook het derde kanaal

beleveren wij veel”, vertelt Bastiaan. “Bastiaan is eigenlijk bakker geworden

om molenaar te blijven”, zo vult Marina aan. “Het vak molenaar is hem met de

paplepel ingegoten en om dat te blijven kunnen doen heeft hij gekozen om het

te combineren met het ambacht van bakker. Dat is een hele goede combinatie

waardoor hij zijn creativiteit ook beter kwijt kan.”

TEVREDEN

Met de nieuwe oven van Hein is bewust gekozen voor de lange termijn. “Zoals

gezegd moest de oven echt vervangen worden, maar we hebben wel gekozen

om het meteen goed te doen. Het bakken neemt steeds professionelere vormen

aan en met deze nieuwe oven kunnen we ook gegarandeerd bakken. Je kunt

erop vertrouwen dat hij het doet, dat geeft heel veel rust. Ik ben er echt super

blij mee. Het is een hele vooruitgang voor ons en de ondersteuning vanuit Van

Asselt & Alferink was ook goed. Ik heb eigenlijk geen referentiekader, want

dit is de eerste nieuwe machine die we ooit gekocht hebben, maar ik ben een

tevreden klant”, zegt Bastiaan tot slot.

Meer informatie:

Van Asselt & Alferink

Tel. +31 (0)345 82 02 04

www.vanasseltenalferink.nl

Bastiaan Bökkers bij de nieuwe oven