Previous Page  24 / 44 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 24 / 44 Next Page
Page Background

DUURZAAMHE I D & I NNOVAT I ES

SPEC I AL

Waarom heeft Bakkerij Tetteroo gekozen

voor de nieuwe Bongard Cervap RS?

“We waren op zoek naar uitbreiding van

onze capaciteit en we hebben zes jaar gele-

den ook al met Bongard samengewerkt bij

de aanschaf van een nieuwe oven. We

waren daar zeer tevreden over en dus

zijn we in gesprek gegaan met EverBake

Capway om te kijken naar de mogelijk-

heden. Zij nodigden ons uit in Frankrijk

om in de proefbakkerij van Bongard de

Cervap RS oven te testen en de resultaten

waren geweldig. Wehebben dan ook niet

lang hoeven nadenken of verder gekeken.

Als het goed is, is het goed”, aldus Leon

Tetteroo.

Wat zijn de onderscheidende kwaliteiten

van deze nieuwe Bongard-oven?

“De Cervap RS is een deckoven op gas

met een zogenaamd waterringpijpcon-

cept. Door middel van stoom worden de

buizen die in de stenen vloer geplaatst

zijn (24 per lineaire meter red.) verwarmd.

Daardoor krijg je een hele gelijkmatige en

mooie bakaard. De energie die vrij komt

door de brander wordt drie keer gebruikt.

De eerste keer door de brandhaard te

verwarmen en als tweede worden alle

stoompijpen verwarmd. Tot slot wordt

de energie gebruikt om de stootblokken

te verwarmen. Je bespaart dus heel veel

energie, wat terug te zien moet zijn in je

energierekening. De oven is uitgerust met

een Sensitiv-besturing van Siemens wat

enorm veel gemak met zich mee brengt.

De besturing werkt zoals een smartphone

of tablet, dus het is voor iedereen te begrij-

pen. Daarnaast is de oven compact en de

materialen die zijn gebruikt, zijn van een

zeer hoge kwaliteit. Er is ook nog een geïn-

tegreerde lift”, vertelt Sander van Gastel.

Leon vult aan: “Voor ons is de bakaard het

allerbelangrijkste. Na twee dagen proef-

bakken in Frankrijk hebben we de deal

gemaakt en is de oven hier een paar

weken geleden geïnstalleerd. In het begin

is het natuurlijk altijd afwachten of je de

bakresultaten zoals behaald zijn in de

proefbakkerij ook in je eigen bakkerij zijn

te realiseren, maar dat is allemaal meege-

vallen. Alles is naar wens gegaan en de

oven doet zijn werk uitstekend. Het gaat

eigenlijk beter dan verwacht. De bakkwali-

teit van het kleinbrood is ook heel goed en

dat is voor ons belangrijk, want dat vormt

een groot deel van ons assortiment. Als

dan blijkt dat de oven ook nog energie-

Innovatie betekent het invoeren van

nieuwe technieken in het productiepro-

ces of het voortbrengen van nieuwe of

verbeterde producten. Bongard heeft

met de introductie van de Cervap RS

oven nieuwe technieken in het produc-

tieproces ingevoerd en Bakkerij Tetteroo

uit Eemnes maakt als eerste bakker in

Nederland gebruik van deze innovatieve

oven. De redactie van NBT Magazine werd

uitgenodigd in de bakkerij in Eemnes door

eigenaar Leon Tetteroo en Sander van

Gastel, Commercieel Technisch Adviseur

van EverBake Capway – de Importeur

van Bongard in Nederland, om met eigen

ogen de prachtige bakaard van de oven te

ondervinden en meteen te praten over de

vele andere voordelen van de Cervap RS.

Bakkerij Tetteroo bakt

als eerste bakker

“Als het goed is, is het goed”

NBT

magazine

24