N
I E U W S
NB T M
A G A Z I N E
N R
6 2 0 1 5
8
Bij ieder deelnemend bedrijf worden deze maan-
den onaangekondigd vier producten opgehaald
voor een kwalitatieve beoordeling door het
Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Het overgro-
te deel van deze productmonsters is reeds beoor-
deeld in Wageningen. Ook worden er zonder dit
vooraf te melden microbiologische monsters van
zowel producten als oppervlakte opgehaald in
de winkel(s). Deze hygiënemetingen zijn vrijwel
allemaal afgerond.
De tool voor de financiële metingen staat online.
Hoewel het invullen best een flinke en tijdrovende
klus is, stuurden sommige deelnemers het formu-
lier al binnen een dag ingevuld retour. “Dat getuigt
van een goed inzicht in de financiële huishou-
ding”, aldus een tevreden Jasper Kuitems, binnen
het NBC projectleider van Bakker met Ster. “We
vragen namelijk niet de makkelijkste dingen.”
Joep Gommans heeft zelf rijke ervaring met het
succesvol verkopen van oliebollen. In 2013 zette
hij samen met broer Bas en collega Marc Fleuren
succesvol het concept ‘De Echte Oliebol’ in de
markt in noord- en midden Limburg. In 2014 won
De Echte Oliebol de landelijke oliebollenwedstrijd
van het Echte Bakkersgilde.
Na zestien jaren succesvol te zijn geweest binnen
het eigen bakkersbedrijf besloot Joep Gommans
dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Met
het bedrijf Bakkerij Support biedt hij praktische
en doelgerichte ondersteuning op het gebied van
Marketing en Meer voor bakkerondernemers door
heel Nederland. “Bakkers moeten niet zo beschei-
den zijn. Door zichzelf als sterk regionaal merk
neer te zetten en hun passie en ambacht écht goed
te vertellen kan de ambachtelijke bakker de strijd
winnen van de Retail”, aldus Joep Gommans.
Meer informatie:
Bakkerij Support,
www.bakkerijsupport.nlDe jurering voor Bakker met Ster is in volle gang. Matthieu Walraven, Toos de Jong-Rijkenberg en
Klaes Hoekstra hebben inmiddels ruim tweederde van de deelnemende bedrijven bezocht. In totaal
bezoeken zij dit najaar ruim honderd bakkerijen.
Om bakkers te stimuleren tijdig te beginnen
met de voorbereidingen voor een succesvolle
oliebollenverkoop en de marketing rondom deze
verkoop te verbeteren heeft Joep Gommans van
Bakkerij Support op
www.bakkerijsupport.nleen flyer geplaats met tips.
Jurering
Bakker met Ster
in volle gang
Gratis tips
voor een succesvolle oliebollenverkoop op
website
Bakkerij Support
NBOV
lanceert platform vakwedstrijden
BakkersLeague brengt de vakwedstrijden voor
jeugd en senioren samen. Het platform laat over-
zichtelijk zien hoe de wedstrijden zich tot elkaar
verhouden. De Stichting Jeugdvakwedstrijden,
Vereniging Gouden Gard, BakkersVakWedstrijden,
BoulangerieTeam, Nederlands Patisserie Team en
de Meesters zijn aangesloten bij BakkersLeague.
De aangesloten partijen organiseren zelfstandig
hun wedstrijden waarbij BakkersLeague ondersteu-
ning geeft waar nodig.
Naast het inzichtelijk maken van de wedstrijden
biedt het platform binnenkort ook de mogelijkheid
om promotiemateriaal te downloaden voor scho-
len en werkgevers. Ook worden de social media
kanalen Instagram, Facebook en Twitter ingezet
om de mooiste showstukken, producten en actie-
momenten te delen.
Er is een nieuw online platform dat volledig in het teken staat van de vakwedstrijden binnen de bak-
kerijbranche: BakkersLeague. BakkersLeague geeft informatie over alle vakwedstrijden en de wijze
waarop hiervoor kan worden aangemeld. Bovendien zijn er de mooiste foto’s en video’s op de diverse
social media kanalen te vinden.