NBT Magazine nr.4 2014 - page 37

Smilde Bakery
vertrouwt
wederom op
specialisme Divardy
“Het zou zo maar kunnen dat we ook in de
toekomst weer gaan samenwerken”
Dit is niet de eerste keer dat Divardy
en Smilde Bakery samenwerken.
Kunnen jullie iets meer vertellen
over het voorgaande project?
“Divardy heeft al eerder een project gerea-
liseerd voor Smilde Bakery. Wij hebben een
bestaande productielijn vanuit Mijdrecht
verhuisd naar Edam, waarbij een capaci-
teitsvergroting van de lijn is gecreëerd.
Ten tijde van dit project kwam een nieuwe
productielijn ter sprake en gelukkig heeft
Smilde Bakery opnieuw gekozen om ons te
betrekken bij dit prachtige project”, aldus
Theo van der Geer van Divardy.
Wat is er gerealiseerd door Divardy?
Theo: “Divardy heeft een lay-out gete-
kend met daarin verwerkt de bestaan-
de koelbanen. De levering is uiteindelijk
gaan bestaan uit een oven-unloader, een
transportsysteem naar een bestaand multi-
koelbaansysteem, een transportsysteem
vanaf het koelsysteem via een aantal stop/
bewerkplekken naar een oven-loader, de
oven-loader zelf en een centrale schakel-
kast om alle items, inclusief koelbanen,
aan te sturen.”
Waarom heeft Smilde Bakery geko-
zen voor Divardy?
“Door onze eerdere ervaring met Divardy
hebben wij ondervonden dat ze een goed
en hoogwaardig product leveren, tegen
zeer scherpe prijzen. We hebben ook met
de ovenbouwer gesproken over het leveren
van de loader en unloader, maar Divardy
heeft een hele scherpe prijs-kwaliteitver-
houding, waar heel veel partijen gewoon
niet aan kunnen komen. Daarbij wilden
we graag werken met een betrouwbare
partij, omdat dit een complex en uitge-
breid project is dat snel gerealiseerd moest
worden”, zegt Steven Nijweide van Royal
Smilde.
Wat is de reden dat Royal Smilde
heeft gekozen voor uitbreiding op
deze manier?
“Het was tijd voor vernieuwing. We komen
van een systeem waar veel handmatige
handelingen plaatsvonden, maar we
hebben gekozen voor een stuk automa-
tisering. We hebben ingespeeld op de
mogelijkheden en ook op de toekomst. Er
gebeurt genoeg rondom Royal Smilde en
we zijn voorbereid op wat komen gaat.”
Hoe is de samenwerking verlopen?
“Wat mij betreft is dit project succes-
vol geworden, omdat er sprake was van
een plezierige communicatie tussen Royal
Smilde en Divardy”, vertelt Theo. Steven
vult aan: “Ons is het opnieuw uitstekend
bevallen. Divardy ontwikkelt alles zelf en
de machines zijn efficiënt vormgegeven en
eenvoudig in gebruik. Het project rondom
de uitbreiding van Smilde Bakery is nog
niet helemaal klaar, dus het zou zo maar
kunnen dat we ook in de toekomst weer
gaan samenwerken.”
Meer informatie:
Divardy,
tel. + 31 (0)343 523880,
D I VARDY
D I VARDY
D I VARDY
Royal Smilde is volop in beweging. Zo
werd onlangs Homemade, bekend van het
gelijknamige consumentenmerk, overge-
nomen door Koninklijke Smilde, maar ook
werd medio mei de nieuwe productiehal
van Smilde Bakery in gebruik genomen.
De nieuwe productiehal is ontstaan door
de samenvoeging van twee bakkerijen;
Mijdrecht en Edam. Hiermee is de pro-
ductiecapaciteit in Edam flink uitgebreid.
Smilde Bakery is de laatste jaren gegroeid
en mede door verschillende overnames en
samenwerkingsverbanden kunnen nieu-
we markten worden bediend. De extra
productiehal biedt de ruimte die nodig
is om aan de toenemende vraag te vol-
doen en biedt tevens ruimte voor vernieu-
wing. Smilde Bakery heeft onlangs een
nieuwe productielijn gerealiseerd en voor
het plaattransport van de producten en
een oven-loader en oven-unloader heeft
Smilde Bakery een beroep gedaan op
Divardy. De redactie van NBT Magazine
sprak met Theo van der Geer van Divardy
en Steven Nijweide van Smilde Bakery.
NBT
magazine
N
B
T
37
1...,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36 38,39,40,41,42,43,44
Powered by FlippingBook