NBT Magazine nr.4 2014 - page 32

NBT
magazine
32
SPEC I AL
OL I EBOL LENBENOD I GDHEDEN
“Risso Chef
is een olie
met
goede bakresultaten”
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je
goede oliebollen bakt. Voor de bereiding
van het beste deeg hebben leveranciers
vaak goede tips, dus je kunt hen altijd vra-
gen om recepturen. Ook voor het frituren
van de oliebollen is er veel informatie te
vinden. Voor oliebollen krijg je het beste
resultaat in frituurolie. Frituurolie voldoet
altijd aan de gestelde voorwaarden voor
Verantwoord Frituren en bevat de meeste
goede vetten. “Risso Chef is een olie met
goede bakresultaten”, zo vertelt Marco
van Wijk. “Het is een 100% plantaardige
olie met een neutrale smaak en zorgt voor
een bol met een zachte binnenkant, een
krokant korstje en niet te vette vingers.”
Voor het bakken heeft Vandemoortele een
aantal tips: “Zorg voor een constante bak-
temperatuur van 175 C en let op dat olie
niet te veel afkoelt wanneer het deeg er
in gaat. Een te lage baktemperatuur zorgt
voor vette oliebollen, maar verhit olie nooit
boven de 180 C: dat versnelt het afbreken
van de olie. Plaats de frituurbak niet op de
tocht en gebruik een vettester bij twijfel of
de olie vervangen moet worden.”
Meer verkopen
Om meer klanten naar je winkel of kraam
te trekken is het belangrijk dat je opvalt,
aldus Marco. “Gebruik promotiemateriaal
en geef informatie over acties en aan-
biedingen een prominente plek. Klanten
willen wanneer ze in de rij staan al keuzes
kunnen maken over hun bestelling en
een aanbieding is een goede trigger voor
meerverkoop. Laat klanten die staan te
wachten proeven, zodat ze letterlijk de
smaak te pakken krijgen.”
Nog een tip van Vandemoortele: een
goede manier om klanten terug te laten
komen is het opzetten van een kleurpla-
tenactie. “Klanten en hun kinderen zijn
dan thuis ook bezig met jouw winkel en
komen terug om de kleurplaat in te leve-
ren. Met Risso Chef willen we de verkoop
van oliebollen ondersteunen. We hebben
dit jaar een winkelpakket waarmee je de
winkel of kraam kunt decoreren én een
kleurplatenactie gemakkelijk kunt opzet-
ten. Zo bak je met Risso Chef niet alleen
de lekkerste oliebollen, maar verkoop je er
ook het meest.”
Voor meer informatie:
Vandemoortele,
tel. +31 (0) 36 5229742,
Naast een uitgebreid assortiment bake-
off producten heeft Vandemoortele
natuurlijk ook Risso Chef frituurolie voor
oliebollen in het aanbod. U leest elders
in het blad al een interview met Marco
van Wijk – Marketing Manager van
Vandemoortele – over de toegevoegde
waarde van bake-off, maar wij spraken
hem ook over Risso Chef en oliebollen
in het algemeen. Elk jaar worden er in
Nederland zo’n zeventig miljoen oliebol-
len gegeten. Dat biedt een hoop kansen
voor de verkoop van die oliebollen. Hoe
krijg je nu de meeste klanten in je eigen
winkel voor oliebollen? Wij vroegen het
Marco van Wijk.
Vandemoortele geeft tips voor het verhogen
van de verkoop van oliebollen
1...,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31 33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,...44
Powered by FlippingBook