NBT Magazine nr.4 2014 - page 30

SPEC I AL
GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F
“Gelukkig is de bonbon ook
zeer goed ontvangen door
onze klanten”
Chocolaterie Albèrt breidt assortiment
uit met banaan-bonbon
“Deze bonbon is ontwikkeld door een leer-
ling van de HAS Hogeschool Food Design &
Innovation”, zo vertelt Albèrt van Helvert
van Chocolaterie Albèrt. “Zij had de
opdracht om een bonbon te ontwikkelen
die duidelijk anders was dan de bestaande
bonbons. De ontwikkelde bonbon moest
naast deze voorwaarde ook aan de eis vol-
doen dat minimaal tachtig procent van de
juryleden de bonbon als cijfer een zeven of
hoger zouden geven. Daarnaast moest ook
minder dan vijf procent een cijfer geven
van een vijf of lager. Er zijn diverse smaken
bedacht en die hebben we laten proeven
in onze winkel, waarbij we de bezoekers
gevraagd hebben om enquête in te vullen.”
Testen
Naar aanleiding van deze enquête bleek
de banaan-bonbon de meest populaire.
“We hebben ook nog moeite gehad om
de juiste vorm voor de bonbon te krijgen.
De bonbon lijkt een ‘normale’ vorm te
hebben, maar samen met Chocolate World
heeft het toch nog zes maanden geduurd
voordat wij een vorm hadden ontwikkeld
die niet scheurde. De randen van de ene
naar de andere banaan-bonbon bleken te
scherp en zijn later iets afgerond. Ook op
de kleur hebben we lang getest om er voor
te zorgen dat de kleur na verloop van tijd
niet gaat vervagen. Na veel testen hadden
we een kleur gevonden die niet vervaagde
na zes weken.”
Nieuw spuitapparaat
“We hebben uiteindelijk ook een ander
spuitapparaat aan moeten schaffen om de
gele kleur in de bonbon te spuiten. Deze
machine vernevelt veel minder, zodat de
rest van de productieruimte geen hinder
van de productie van de banaan-bonbon
ondervindt. Het heeft tijd en geld gekost
om deze bonbon te ontwikkelen, maar het
was zeker de moeite waard. Gelukkig is de
bonbon ook zeer goed ontvangen door
onze klanten. Zij vinden het een aanvulling
op ons bestaande assortiment”, zo klinkt
het tot slot.
Meer informatie:
Chocolaterie Albèrt,
tel. +31 (0)13 5114545,
Chocolaterie Albèrt heeft het assortiment
uitgebreid met een banaan-bonbon. De
vorm is eerst met gele chocolade verne-
veld en daarna gemouleerd. De vulling
bestaat uit een bananencrème met kara-
mel en hazelnootkrokant. Deze bonbon
is verkrijgbaar in melk, puur en wit. De
redactie van NBT Magazine sprak met
Albèrt van Helvert over de ontwikkeling
van deze bijzondere bonbon.
30
NBT
magazine
1...,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29 31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,...44
Powered by FlippingBook