NBT Magazine nr.4 2014 - page 20

Waarom bake-off?
Interview met Marco van Wijk van Vandemoortele
“Het opbouwen van een goed bake-off
brood en viennoiserie assortiment helpt op
twee manieren: bake-off broden en crois-
sants hebben korte baktijden en zijn ook
door winkelpersoneel af te bakken. Zo is
de winkelvoorraad zo aangevuld wanneer
het nodig blijkt te zijn en hangt er altijd
een lekkere baklucht in de winkel.”
“Daarnaast kun je je als bakker niet spe-
cialiseren in alles, terwijl de consument
wel alles verwacht. Leg de focus daarom
op het zelf maken van een aantal echt
onderscheidende specialiteiten, waarmee
de aandacht van de consument getrokken
wordt. Voor het compleet maken van het
assortiment is bake-off dan ideaal. Op die
manier creëer je een compleet en onder-
scheidend assortiment.”
Trends in bake-off brood
Het verhaal en de story telling rondom
brood zal steeds belangrijker worden, zo
stelt Marco. “Consumenten vinden het
leuk en interessant te weten waar hun
eten vandaan komt. Brood met een goed
verhaal wordt beter verkocht. Het verhaal
kan gaan over de herkomst van de bro-
den, de bereidingswijze, maar ook over
de grondstoffen. Spelt blijft onvermin-
derd populair, net als broden met veel
verschillende zaden en granen. De vraag
naar desembroden groeit ook. Zeker naar
desembroden met een authentieke uitstra-
ling, dus op de vloer gebakken met grove
insnijdingen. Simpel en natuurlijk is een
trend die hard aan het uitbreiden is. Brood
zonder kunstmatige toevoegingen is voor
consumenten van toegevoegde waarde.
Binnen bake-off zijn er steeds meer clean
label mogelijkheden.”
Tips
“Neem voor het samenstellen van een
bake-off assortiment contact op met een
leverancier. Vertegenwoordigers hebben
een goed overzicht van mogelijkheden
binnen bake-off, kunnen monsters aanle-
veren en hebben tips voor het afbakken.
Geef winkelpersoneel duidelijke instructies
over het bijbakken van extra brood ’s mid-
dags. Door bij te houden op welke dagen
er wat is verkocht is de vraag beter te
voorspellen.”
Voor meer informatie: Vandemoortele,
tel. +31 (0) 36 5229742,
Consumenten gaan er van uit dat ze de
hele dag keuze hebben uit een vers, geva-
rieerd, compleet en kwalitatief hoogwaar-
dig assortiment. Als bakker probeer je
daar natuurlijk zo goed mogelijk op in te
spelen, want de vraag is wisselend en de
ene dag is de andere niet. Dat beaamt ook
Marketing Manager van Vandemoortele
Marco van Wijk. De redactie van NBT
Magazine sprak met Marco over het
belang van een bake-off assortiment.
NBT
magazine
20
SPEC I AL
GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...44
Powered by FlippingBook