NBT Magazine nr.4 2014 - page 22

NBT
magazine
T
i
22
COVERSTORY
B
magazine
ine
Het mag als bekend worden aangeno-
men dat Capway Systems Netherlands BV
twee jaar geleden een doorstart gemaakt
heeft. Inmiddels kunnen we stellen dat dit
een succesvolle doorstart was. Er is veel
gebeurd en dus vond Capway Systems
het tijd om weer eens naar buiten te
treden. Wij traden in gesprek met Kees
Schouten (Algemeen directeur) en Peter
Pieterse (Commercieel directeur) over het
‘vernieuwde’ Capway Systems.
Peter Pieterse stelt in een korte reactie
over de doorstart: “De markt veranderde
snel en daar speelden wij niet genoeg op
in. We hebben keuzes moeten maken en
hebben alles weer op de rails. We zijn
weer helemaal terug.”
MPC’s
Waar Capway Systems voorheen altijd
bekend stond om het allesomvattende
aanbod, zijn er nu een aantal duidelijke
keuzes gemaakt. “Er zijn een aantal zaken
veranderd, vooral om als bedrijf sneller
te kunnen anticiperen op veranderende
marktomstandigheden. Waar we in het
verleden alles aanpakte dat met de indu-
striële bakkerij te maken had, zijn we nu
onze focus gaan leggen op de vier MPC’s
(Markt Product Combinaties red.). Dat zijn
voor ons grootbroodlijnen, kleinbroodlij-
nen met hard en zacht brood, vloerbrood-
lijnen en dan met name met artisanale
producten, en tot slot pastry-lijnen. Dat
vergt een omschakeling van een bedrijf,
maar het was in onze ogen noodzakelijk
om deze stap te zetten.”
Het streven naar perfectie is nog steeds
aanwezig binnen Capway, want de ambi-
tie om in alles het beste te zijn is niet
verdwenen. “Als je kijkt naar deze vier
MPC’s willen we marktleider worden en
– misschien nog wel moeilijker – ook
blijven. Voor ons is het belangrijk geza-
menlijk met onze klanten de ideale oplos-
sing te bedenken. Zoals mensen gewend
van ons zijn, zijn onze oplossingen altijd
tailor made, maar dit realiseren we door
voor een groot gedeelte standaard com-
ponenten in te zetten. We ontwikkelen
dus altijd op de wens van de klant afge-
stemde productielijnen, want elk project
is anders, maar wel met zo veel mogelijk
gestandaardiseerde componenten. Dat is
natuurlijk nodig om competitief te blij-
ven. Om tot de juiste oplossing te komen,
zullen we altijd de mogelijkheid bieden
om specials in te zetten. Daarbij zien wij
samenwerken met diverse leveranciers
van machines om tot een mooi en wer-
kend productielijn te komen, als één van
onze sterkste punten. Het is dus niet zo
dat wij ons alleen maar focussen op het
leveren van gehele productielijnen. We
denken oplossingsgericht met onze klan-
ten mee.”
Kenniscentrum
Ondanks het feit dat het personeelsbestand
van Capway gehalveerd is, is de kennis en
kunde bewaard gebleven. Door in te zetten
op het behoud van die specifieke ervaring
en vakkundigheid, is de kracht van Capway
in stand gehouden. “Ons kenniscentrum is
hetgeen waar wij veel in investeren en mag
gezien worden als onze grootste troef. Dit
kenniscentrum zorgt ervoor dat we innova-
tief blijven, machines blijven optimaliseren,
onderhoudsvriendelijke machines ontwik-
kelen en energiezuinige, gebruiksvriende-
lijke, maar vooral betrouwbare machines
bouwen voor de industriële bakkerij, die 24
uur per dag, zeven dagen per week blijven
draaien.”
Naast de ‘oude garde’ die de ervaring en
kennis vertegenwoordigen bij Capway, zet
het bedrijf ook in op talententvolle, jong
opgeleide mensen. “Door deze mensen aan
te nemen, zorgen we ervoor dat de ken-
nis van de medewerkers die al langer in
dienst zijn bij Capway wordt overgedra-
gen. Voordeel van deze jonge gasten is
dat ze vaak nog ‘out of the box’ denken,
waardoor er mooie, nieuwe ontwikkelingen
ontstaan.”
Het vernieuwde Capway
is volop in beweging
Kennis en kunde uit eigen gelederen
1...,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,...44
Powered by FlippingBook