NBT Magazine nr.4 2014 - page 24

NBT
magazine
24
SPEC I AL
GRONDSTOF FEN & BAKE - OF F
Handgemaakt
bake-off
brood bij
Patisserie Unique
Durum tarwe
“Het handgemaakte brood komt van vier
verschillende broodspecialisten uit verschil-
lende windstreken”, zo start Huib van
Leeuwen. “Het brood is volledig gemaakt
met grondstoffen van een natuurlijke oor-
sprong. Het meest succesvol zijn de broden
en broodjes die zijn gemaakt van de best
geselecteerde Durum tarwe, welke een
zeer hoog gehalte aan gluten en eiwitten
bevatten. Durum tarwe groeit alleen goed
in een warm klimaat en wordt in Europa
voornamelijk in Zuid-Europa verbouwd.
Echter de belangrijkste teeltgebieden lig-
gen in Noord-Amerika, hoofdzakelijk in
Noord-Dakota, Argentinië en Rusland, dus
in gebieden met warme zomers.”
Assortiment
“De broden en broodjes worden na een
zeer lang rijsproces op een stenen vloer-
oven voor 90% afgebakken. Dat geeft
het brood na het uiteindelijke afbakken
een karakteristieke, krokante en smaak-
volle korst. De smaak van het brood is
een beleving die ons terugvoert naar lang
vervlogen tijden. Op dit moment worden
en meer dan veertig soorten brood en
broodjes volgens authentieke receptuur
gemaakt en door Patisserie Unique ver-
kocht. De gewichten variëren van 45 tot
duizend gram. De broden zijn puur natuur-
lijk, want wij zijn wars van elke vorm van
toevoegingen. Het lange rijsproces brengt
de smaak naar boven en maakt het brood
bijna net zo lekker als het gebak van
Patisserie Unique”, zegt Huib tot slot.
Meer informatie:
Patisserie Unique,
tel. +31 (0)35 588 23 95,
www.patisserieunique.nl
Patisserie Unique is, zoals de naam al
zegt, ‘uniek’ in haar aanbod. Het bedrijf
is vooral groot in gebak en aanverwante
zoete lekkernijen, maar het assortiment
bestaat uit meer dan alleen patisserie.
Inmiddels bestaat de organisatie uit 32
banketbakkerijen, waarbij onlangs ook
een aantal artisanale broodproducenten
toegetreden zijn tot Patisserie Unique.
Daarmee is het aanbod dus weer wat
vergroot, maar blijft het unieke aspect
de boventoon voeren. De redactie van
NBT Magazine trad in gesprek met Huib
van Leeuwen van Patisserie Unique om
te praten over deze vernieuwing.
Huib van Leeuwen
“De smaak van het brood is een beleving die ons
terugvoert naar lang vervlogen tijden”
Kracht Patisserie Unique
Gevraagd naar de kracht van Patisserie Unique vertelt Huib van Leeuwen:
“Patisserie Unique overleeft door kleinschaligheid en specialiteit. Waar een ander
vanwege de hoge arbeidskosten niets ziet in bijvoorbeeld specialisatie, is het juist
voor Patisserie Unique aantrekkelijk en zijn juist deze producten handgemaakt en
daarom arbeidsintensief. Door een superslimme aanpak en een uitermate platte
organisatie zijn de handelsprijzen zeer aantrekkelijk en kunnen er weinig aan
Patisserie Unique tippen.”
1...,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,...44
Powered by FlippingBook